Uniek zoek- en vindboek door textielkunstenares Janet Bolton

Zojuist is verschenen Bzzz in het bos, een verrassend zoek-en-vind boek voor jonge kinderen. Wat dit boek echt bijzonder maakt is dat alle illustraties gemaakt zijn van stof, en met zorg gereproduceerd.

Het boek gaat over een kleine bij die haar vriendjes en haar nest kwijt is. Tijdens haar zoektocht komt ze allerlei bewoners van het bos tegen die haar steeds proberen te helpen. Lukt het haar om haar vriendjes terug te vinden? De speelse en rijmende tekst, speciaal voor dit boek door Naomi Tieman geschreven, helpt de lezertjes op weg naar een vrolijk einde.

Het gebonden boekje is prachtig uitgevoerd met kartonnen pagina’s en zodat ook de jongste handjes het boek keer op keer kunnen oppakken en bekijken. Achterin het boek is een uitklappagina opgenomen waarop alle werkstukken uit het boek verwerkt zijn in een volledige quilt, waarop kinderen hun favoriete dieren nogmaals kunnen aanwijzen.

Janet Bolton

Janet Bolton is een Britse textielkunstenares die met behulp van de meest simpele technieken prachtige schilderijtjes maakt van lapjes en restjes stof. Haar inspiratie haalt ze uit haar omgeving, uit haar verbeelding en uit het materiaal zelf. Ze heeft een zeer trouwe en internationale groep volgers en is zeer actief op social media. Ze heeft diverse boeken op haar naam staan. In het verleden heeft ze met veel succes kinderboekjes uitgegeven en inmiddels grootmoeder, stond een nieuw kinderboekje hoog op haar wensenlijst.

 

Bron: persbericht

Deel dit bericht