Vaderschapsverlof belangrijk voor kind, vader en moeder.

In Nederland nu nog geen betaald vaderschapsverlof.

Met een kinderwagenactie vragen 25 organisaties dinsdag 11 april van 13.15-14.45 de politiek om zo snel mogelijk betaald vaderschapsverlof in te voeren.

Met een nieuwe Tweede Kamer en de formatie in volle gang liggen er nu kansen voor een uitbreiding van het dreamstimeextrasmall_16659261betaalde vaderschapsverlof. Het merendeel (68%) van de Nederlandse vaders wil uitbreiding van het vaderschapsverlof.

In Nederland hebben we nu nog geen betaald vaderschapsverlof. Veel politieke partijen hebben dit opgenomen in hun verkiezingsprogramma. Dit kan en moet dus snel geregeld worden, want vaders krijgen op dit moment geen kans om er te zijn voor hun pasgeboren baby. Daarom staan er kinderwagens op het Plein met daarin de mededeling: “ik ben aan het werk, er is helaas geen vaderschapsverlof. Dus passen jullie even op Max?”

Vaderschapsverlof is belangrijk voor kind, vader en moeder. Vaders wíllen bij hun pasgeboren baby zijn. Als vaders tijd hebben om met hun kind door te brengen, zorgt dat bovendien voor een betere hechting, een betere ontwikkeling van het kind, voor gezondere werknemers en een gelijkwaardiger positie van mannen en vrouwen. Nederland loopt enorm achter op dit punt. Nu krijgen vaders maar 2 dagen kraamverlof, terwijl, als we de rol van vaders serieus nemen, ze net als moeders 3 maanden de tijd zouden moeten hebben.

Partijen die nu aan het onderhandelen zijn over een nieuwe regering, maar ook andere partijen, hebben een uitbreiding van het vaderschapsverlof opgenomen in hun verkiezingsprogramma. Zij hebben nu gezamenlijk een meerderheid in de Tweede én Eerste Kamer. Er is dus een groot politiek draagvlak. Belangrijker nog, ook in de maatschappij klinkt van jong tot oud de roep om betaald en gelijk vaderschapsverlof.

Tegelijkertijd met de actie bieden de 25 organisaties een petitie aan waarin zij adviseren om een betaalde verlofperiode voor vaders van drie maanden in te voeren. Daarmee wordt de periode voor mannen gelijk aan de verlofperiode voor moeders. Zo creëert de overheid een gelijke uitgangspositie voor vaders en moeders na de geboorte van hun kind als het gaat om arbeid en zorg.

Ilze Smit, campagneleider “Vader zoekt verlof”: “het is van de zotte dat vaders in Nederland nog steeds geen betaald verlof hebben. Terwijl een grote meerderheid van Nederland het steunt. Ik zou zeggen: of het nu via de formatie of via de Tweede Kamer gaat, regel het!

Sander Jonker, vader van 2 kinderen en voorzitter Stichting Prematurendag: “Ik heb persoonlijk ervaren hoe belangrijk het is om als vader bij je pasgeboren kind te kunnen zijn. Overheid, werkgevers en andere organisaties zouden toch moeten zien dat het niet kan, wanneer je net papa bent geworden, je weer na enkele dagen weer aan de slag moet en tegelijk productief bent. Als vader wil je niet alleen volledig genieten van je baby en nieuwe gezin, ook voor de binding en zorg van de pasgeborene is dit hard nodig”
 

Waar: Plein, Den Haag, Binnenhof Den Haag (kabinetsonderhandelaars)
Wanneer: Dinsdag 11 april van 13.15-13.45, Plein | 14.15 – 14.45 Binnenhof.  
Meer informatie: Ilze Smit (Rutgers) | 0614981158 |  i.smit@rutgers.nl

*vaderschapsverlof moet toegankelijk zijn voor alle partners van moeders
*Onderzoek over de positie van vaders: http://www.rutgers.nl/nieuws-opinie/nieuwsarchief/persbericht-twee-derde-van-de-vaders-wil-uitbreiding-van?destination=aanbod/zoeken-op-maat%3Ff%255B0%255D%3Dfield_facet_article_type%253A88%26f%255B1%255D%3Dfield_facet_filter_1%253A386

 

Bron: Rutgers.nl

Deel dit bericht