Verloskundige als zwangerschaps-fotograaf

zwangerschapsfotograaf

Bionda, die sinds 1999 verloskundige is en al zo’n 800 baby’tjes heeft gehaald, is zo dol op haar vak, dat ze méér wil dan alleen maar zwangeren begeleiden.

Omdat zij ook een opleiding als fotografe heeft gedaan en al jaren werkt als baby-fotograaf, besloot ze zich ook specifiek op zwangeren te richten.

“Mijn stijl voor baby-fotografie is zo naturel mogelijk, niet al te veel toeters en bellen, kinderen zijn leuk genoeg van zichzelf.  Buiken en zwangeren is weer een ander verhaal, maar ook daar probeer ik de nadruk vooral op de persoon te leggen. Ik kan goed mensen geruststellen en ze op hun gemak laten voelen. Dat is erg belangrijk, want zo kom je op je mooist op de foto.”

Haar ervaring als verloskundige komt goed van pas. “Ik weet natuurlijk precies wat de mooiste periode is om je buik te fotograferen en wat je wel en niet kunt verwachten van een hoogzwangere. Daarnaast kunnen mensen mij tussendoor ook altijd vragen over hun zwangerschap stellen. Wie weet heb ik nog een handige tip voor je!”

Haar studio is professioneel, maar wel knus. Geen grote, klinische ruimte, maar een ontspannen sfeer en shoots gaan alleen op afspraak, dus er staan nooit vreemden mee te kijken.

Ook mag je zelf weten hoeveel je letterlijk wilt blootgeven. Je krijgt van haar een getekende verklaring mee dat de foto’s nergens zullen worden gepubliceerd, tenzij je daar uitdrukkelijk toestemming voor geeft. Zo blijven jouw foto’s ‘for your eyes only’.

buikmetmuisjesWat ook prettig is, is dat je zélf de regie krijgt over de foto’s. Je krijgt ze namelijk allemaal op hoge resolutie op een USB-stick. Daarmee kun je de foto’s zo veel en zo vaak afdrukken waar je maar wilt.

En als cadeautje krijg je bij de stick ook nog een kortingsbon voor een foto-sessie van je baby.

Bionda: “Ik heb al veel vaste klanten. Ik vind het heel leuk om die ontwikkeling te volgen. Eerst nog in de buik, dan komen ze als baby’tje en later vaak nog een keer als ze kunnen lopen of als er een broertje of zusje is bijgekomen.”

Voor voorbeelden van foto’s, zie www.baby-fotograaf.nl en www.zwangerschaps-fotograaf.nl .

Deel dit bericht