Verse babyvoeding op bestelling: een feest voor baby’s, peuters en ouders

Online traiteur laat kleintjes genieten van echt eten

8 november 2011 opende Madaga, de online traiteur voor kleintjes, officieel haar virtuele deuren. Een start-up met een keuken en een missie: liefde voor echt eten doorgeven aan baby’s en peuters. Dus bezorgt Madaga vers bereide groente- en fruithapjes, maaltijden en tussendoortjes. Thuis, op kantoor en op de crèche. Zodat drukke gezinnen weer met meer tijd en aandacht voor elkaar aan tafel kunnen.

Vers en verantwoord
Een kinderdiëtiste ziet erop toe dat de kleintjes krijgen wat ze nodig hebben om te groeien. Alle gerechten worden bereid met pure ingrediënten, die rijk zijn aan essentiële voedingsstoffen. Het vlees is 100% duurzaam en er worden geen conserveermiddelen, kleur- en smaakstoffen gebruikt. Ook geen zout of suiker toegevoegd – op een heel klein beetje suiker in de cakejes na.

Samen genieten aan tafel
Oprichter en moeder Ingrid Keller-Cayet: “Je kleintjes elke dag echt eten geven, betekent dat je ze leert goed voor zichzelf te zorgen. Samen aan tafel, samen ruiken, voelen en proeven wat echt eten is, is samen genieten. Dat moment wil ik ouders van nu teruggeven.”

De Française kreeg het idee toen ze zelf moeder werd terwijl ze een veeleisende baan had.

“Ik wilde alles zelf doen. Maar ik moest keuzes maken. Ik realiseerde me dat ik veel tijd die ik kwijt was in de keuken, liever wilde doorbrengen aan tafel, met mijn gezin. Zonder concessies te doen aan het eten voor mijn zoontje.”

Geïnspireerd door haar eigen opvoeding en levenslust besloot Keller-Cayet aan de slag te gaan.

Wat mag een baby van 4 maanden eten? En een peuter?

Madaga weet het. De koks laten zich voor de recepten door moeders inspireren en maken verse groente- en fruithapjes voor de kleinsten vanaf 4 maanden, verse geprakte maaltijden voor oudere baby’s vanaf 6 maanden en gesneden gerechtjes voor baby’s en peuters vanaf 12 maanden. Daarbij anticiperen ze slim op kieskeurige etertjes, met Cakejes-met-verstopte-groenten en Eén-en-al-groentesaus voor over de pasta. De sauzen worden in gezinsportie geleverd.

Madaga elke week

Met het Elke-Week-Anders-Menu, zetten ouders elke week voor minimaal 5 dagen eenvoudig verse en gevarieerde gerechtjes op tafel. Ze krijgen het menu de week ervoor gemaild, kunnen het online aanpassen én tussentijds stopzetten.

Kosten

Madaga bezorgt het Elke-Week-Anders-Menu vanaf € 21,- per week en rekent daar geen bezorgkosten voor. Losse gerechtjes zijn er vanaf € 1,60 voor een babyhapje tot € 4,50 voor een peutermaaltijd.

Online besteld, flexibel geleverd

Ouders bestellen eenvoudig op www.madaga.nl en geven aan waar ze de bestelling gekoeld willen ontvangen in Amsterdam, Haarlem en omgeving: thuis, op kantoor of op de crèche. Een selectie van de gerechtjes ligt ook bij Marqt, de duurzame supermarkt van Nederland.

Over Madaga

Voor Française Ingrid Keller-Cayet, die opgroeide in de Bourgogne, en medeoprichter Gerrit-Jan Westermann vormt voeding een bron van welzijn en geluk. Na 2 jaar intensieve voorbereiding starten ze in 2011 Madaga, vanuit de onwrikbare overtuiging dat echt lekker eten je in je kern raakt. “Goed eten is een genot voor al je zintuigen. Samen aan tafel genieten is puur geluk. Als puur geluk zó eenvoudig is, moeten we dat toch doorgeven aan toekomstige generaties?” aldus Keller-Cayet.

Bij Madaga zijn drie mensen werkzaam. Alles weten over verse #babyvoeding? Volg Madaga op Twitter (@Madagakleintjes) en Facebook (Madaga Voor Kleintjes).

Deel dit bericht