Victoria Logan maakt serie superzachte knuffels

Victoria Logan heeft speciaal voor webwinkel Prikkeltje een serie superzachte knuffels gemaakt.

Het gaat om een hert, een vos, een terriër en een schaap, elk in twee kleurencombinaties verkrijgbaar. Voorlopig zijn ze alleen bij Prikkeltje te koop.

over de knuffels
De knuffels zijn van de beste kwaliteit lamswol. Victoria maakt de knuffels zelf vanuit haar atelier met behulp van een ouderwetse breimachine. Omdat ze de wol na het breien laat vervilten, pluist deze niet, maar wordt hij juist extra zacht.

over de ontdekking en samenwerking
De eigenaar van webwinkel Prikkeltje, Elske Sluysmans van den Houten, stuitte op het werk van Victoria Logan in een lokale wolwinkel. In nauw overleg tussen de twee is daarna deze serie knuffels tot stand gekomen.

“Het ontwerp is herkenbaar dat van Victoria, met de bijzondere accenten en nuances.  Ik heb heel concreet meegewerkt aan het huidige kleurenpalet. Victoria is het helemaal met me eens dat het resultaat fantastisch is!”, aldus Elske.

over Victoria Logan
In 2009 studeerde Victoria Logan af als textieldesigner aan het college of art and design in Dundee. Sindsdien maakt ze gebreide en vervilte mode- en interieuraccessoires en nu dus ook knuffels. Victoria laat zich bij het ontwerpen inspireren door de grillige landschappen van de Schotse Hooglanden waar zij haar jeugd doorbracht, wat terug is te zien in de bijzondere patronen, maar ook in de uitzonderlijke combinatie van dieren die de knuffels verbeelden. Sinds kort woont ze in Den Haag waar ze werkt onder de naam “Victoria Logan Knitted Textiles”.

over prikkeltje
Webwinkel Prikkeltje verkoopt speelgoed dat prikkelt. Bijna alles is handgemaakt, van natuurlijke materialen, fair trade en/of bijzonder vormgegeven. Daarnaast is in de webwinkel een bijzondere selectie boeken te vinden voor kinderen en hun ouders. Prikkeltje verkoopt onder andere Maileg, Snor, Luckyboysunday en unieke zwangere- en draagdoekpoppen van Frida’s Tierchen.

Deel dit bericht