Voorlezen voor baby’s: BoekStart! in Hoogeveen

boekstartboekstart2Bibliotheek Hoogeveen begint deze maand met het project BoekStart! Ouders met jonge baby’s ontvangen het gratis BoekStart-koffertje.

Bibliotheek Hoogeveen en de Stichting Welzijnswerk (SWW) werken samen tijdens dit project. Medewerkers van de SWW zullen een bezoek brengen aan ouders met jonge baby’s. De ouders ontvangen een BoekStart-koffertje. Dit koffertje bevat onder andere een cd met kinderliedjes, een knisperboekje, een knuffeltje en een aanmeldingsbon voor een gratis abonnement van een half jaar.

BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen en ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken. BoekStart gaat uit van de gedachte dat kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken een voorsprong (op school) ontwikkelen waar ze hun hele leven voordeel van hebben. Samen een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren, versterkt bovendien de band tussen ouder en kind. Het project richt zich op baby’s vanaf vier maanden en hun ouders.

23 November 2009 om 10.00 uur overhandigde Ton Bargeman, wethouder van Onderwijs, in de Centrale Bibliotheek het eerste BoekStart-koffertje aan twee gezinnen uit Wolfsbos.

In de Centrale bibliotheek is vanaf dat moment ook een Babyhoek, met onder andere een box en een groot aantal babyboekjes, aanwezig.

Bij de opening van de nieuwe bibliotheek in april aan de Willemskade ontving Bibliotheek Hoogeveen een gift van €20.000 van de gemeente. Dankzij dit bedrag is het voor de bibliotheek mogelijk om iedereen gratis kennis te laten maken met haar diensten. Om een en ander te realiseren is er een grote ledenwerfactie van start gegaan. Deze actie wordt wijk/dorpsgericht opgezet, dat wil zeggen dat elke wijk en elk dorp in de gemeente Hoogeveen de komende periode wordt benaderd. De volgende wijk die aan de beurt is, is Wolfsbos. BoekStart zal daarom in deze wijk als eerste van start gaan.

Bibliotheek Hoogeveen is de eerste bibliotheek in Drenthe die start met BoekStart. De gemeente Hoogeveen ondersteunt het project.

Deel dit bericht