Voorlichtingsavond over bevallen in Hardenberg

Voorlichtingsavond in Röpcke-Zweers Ziekenhuis te Hardenberg over bevallen

Maandag 10 juni 2013 van 20.00 tot 22.00 uur organiseert de Saxenburgh Groep weer een voorlichtingsavond in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis te Hardenberg voor zwangere vrouwen en hun partner. De voorlichting is bedoeld om aanstaande ouders voor te bereiden op de komst van de baby en de kraamtijd thuis, maar ook op een eventuele ziekenhuisopname. De organisatie is in handen van de Saxenburgh Groep, in samenwerking met de kraamzorgorganisaties Naviva, de Kraamvogel en VVT Zorgverleners.

De voorlichtingsavonden worden vijf keer per jaar gegeven. Margriet Hoving uit Zandpol bezocht zo’n avond. “Ik vond de avond heel prettig, het heeft mijn gevoel bevestigd om te kiezen voor Hardenberg.” Op 25 april is ze bevallen van dochter Kaylinn, in de kraamsuite van het Röpcke-DSC_8927 kopie2Zweers Ziekenhuis. “Je krijgt hele belangrijke informatie te horen van verschillende mensen, om je voor te bereiden op de bevalling. Vooral als het je eerste kindje is, weet je niet wat je allemaal overkomt. De avond is heel rustig opgezet, met filmpjes. Je krijgt hele goede tips, wanneer je bijvoorbeeld moet bellen naar je verloskundige, over de weeën, het vruchtwater, het geven van borstvoeding. Het gaf mij een heel prettig gevoel. Je zit er met andere ouders, die weer andere vragen hebben dan jij en daar leer je ook weer van.”

Margriet heeft bewust gekozen voor bevallen in het ziekenhuis. “Het ziekenhuis in Hardenberg doet heel gemoedelijk aan, het is een kleiner ziekenhuis en je ervaart persoonlijke aandacht. De kraamsuite doet het ook goed, het is er prettig huiselijk. Mijn vriend was ook heel goed te spreken over de brasserie hier. Het eten is echt goed, voor een nette prijs.”

 De voorlichtingsavond voor zwangeren

Belangstellenden voor de voorlichtingsavond op 10 juni kunnen zich aanmelden en ook desgewenst verdere inlichtingen krijgen bij het secretariaat gynaecologie, van 9.30 – 11.30 uur, telefoon (0523) 27 63 74, of aanmelden via het e-mailadres: j.hiddink@sxb.nl. De voorlichting vindt plaats in Brasserie Santé van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg en is gratis toegankelijk.

Deel dit bericht