Voorproefje aflevering acht van NCRV Babyboom

Dochter Amber van Martijn en Suzanna en de tests bij Ilse en Nancy

In NCRV Babyboom volgt Caroline Tensen honderd stellen in hun allergrootste wens: een kindje. Van opmerkelijke medische trajecten en spontane zwangerschappen tot de geboorte van de eerste NCRV Babyboom-baby’s: elk facet van het vervullen van de kinderwens komt aan bod. Want voor sommigen stellen is het krijgen van een kindje niet eenvoudig. NCRV Babyboom portretteert mensen op de meest bijzondere en intieme momenten. Hoe beleef je de allereerste echo? Wat is de impact van een intensieve, jarendurende IVF-behandeling op je relatie? Welke offers ben je bereid te brengen om je kinderwens te vervullen? Naast de tv-uitzendingen zijn de stellen te volgen via de website, met eigen blogs en web-only filmpjes.

In de allereerste aflevering van NCRV Babyboom maakten we kennis met het lesbische stel Ilse en Nancy. Een zaaddonor moet hun wens in vervulling laten gaan, maar keer op keer volgt de teleurstelling. Van follikelmeting tot inseminatie, alles lijkt goed te gaan. Maar toch is de test uiteindelijk altijd negatief. Vandaag testen ze nog een allerlaatste keer. Is het gelukt?

Het stel Martijn en Suzanna stal de harten van de kijkers toen de camera’s hen volgden tijdens hun zwangerschap. Maar gelijktijdig vocht Martijn tegen zijn ziekte: hij heeft kanker en zijn arm en schouder moesten in een vroeg stadium al worden afgezet. Inmiddels is Suzanna bevallen van dochter Amber. Hoe gaat Martijn om met de praktische beperkingen van zijn handicap bij de verzorging van Amber?

In deze achtste aflevering gaan we ook op bezoek bij Han en Susanne en hun zoontje Lucas. Hij heeft door een spierziekte een levensverwachting van ongeveer 2 jaar. Inmiddels heeft hij zijn tweede verjaardag gevierd en nog steeds genieten zijn ouders volop van hem. Hun grootste wens is dat hij nog mag meemaken hoe het is om grote broer te zijn. In deze laatste aflevering krijgt Lukas voor het eerst zijn broertje of zusje te zien, want Susanne gaat bevallen.

Uitzenddatum: woensdag 06 juli 2011 – 20:30 uur

Zender: Nederland 1

 

Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.

 

Deel dit bericht