‘Vruchtbare dagen’ van Barbara van Erp

Erp Vruchtbare dagen HRVruchtbaarheidsbehandelingen komen steeds vaker voor. Dit komt vooral doordat Nederlandse vrouwen steeds later aan kinderen beginnen. Bijna de helft van de moeders is bij de geboorte van hun eerste kind dertig jaar of ouder. Een leeftijd waarop de vruchtbaarheid al sterk afneemt.

Veel mensen denken dat als kinderen krijgen niet vanzelf gaat, de dokter altijd nog kan helpen. Dat is slechts in een klein aantal gevallen het geval. Vruchtbaarheid is complexe materie en de medische wetenschap kan daar slechts een klein beetje bij helpen. Nog steeds loopt de helft van de stellen zonder kind het ziekenhuis uit.

In dit boek onderzoekt Barbara van Erp hoe artsen en patiënten met deze onzekerheden omgaan. Een jaar lang zat ze in de spreekkamer van gynaecoloog Rob Bots, hoofd van de afdeling fertiliteit van het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Ze nam een kijkje achter de schermen bij de verpleegkundigen, in de behandelkamer en in het laboratorium. Ze bracht de nieuwste vruchtbaarheidstechnieken in kaart en ze volgde drie stellen gedurende die periode door hun ivf- of icsi-behandeling. Zal het ze lukken om zwanger te raken?

Je kunt het boek hier bestellen

Deel dit bericht