Wat als je langgekoesterde droom een kind te krijgen niet gaat zoals gehoopt

Het volgend jaar gezin: of hoe het plan om papa te worden een tragikomische processie van tien jaar werd
1 op de 6 koppels hebben problemen om een kindje te krijgen. Toch blijft een onvervulde kinderwens helaas nog altijd een taboe. In zijn nieuwe boek brengt Leander Verdievel het waargebeurde en ontwapenend eerlijke verhaal van een vader die tien jaar wachtte op een kind. Leander weet, net zoals in zijn vorig boek Gevoel voor tumor, als geen ander de balans te bewaren tussen humor en echte emoties.

Het jaar liep op zijn einde. We keken er wat tegenop. Onze vrienden brachten, alles bijeen, negen kinderen mee naar het huis waar we samen zouden vieren. Wij kwamen aan met een volgestouwde koffer en een pijnlijk lege achterbank.
We verborgen ons verdriet tot het om middernacht onhoudbaar naar boven kwam. Weer een jaar voorbij zonder dat onze ene, grote wens in vervulling was gegaan, net zoals vorig jaar en alle verdomde jaren daarvoor.

“Volgend jaar is het aan jullie!” zo spraken onze vrienden ons moed in. Zo werden we het volgend jaar gezin: twee mensen met steeds weer de belofte van groot geluk in het vooruitzicht, tot de klok er ons aan herinnerde dat het voorbije jaar opnieuw een verloren jaar was geweest.

 

Leander Verdievel
ISBN 9789401469531 | Paperback met flappen |
€ 19,99 | 256 blz.

Het volgend jaar gezin
10 jaar, 17 IVF-pogingen en een lange adoptieprocedure waren nodig om de droom van Leander en zijn vrouw Karen in vervulling te laten gaan.

In dit boek gaat hij geen taboe uit de weg. Hij schrijft heel open over het onvruchtbare hindernissenparcours dat ze samen hebben afgelegd. Van de vele uren in volle wachtkamers in het ziekenhuis, via absurdistische adoptiecursussen tot de intense vreugde als ze hun kinderen voor het eerst ontmoeten: dit is hun ontroerende verhaal.

Leander Verdievel is schrijver- scenarist. Hij werd bekend met de succesvolle tv-serie Gevoel voor tumor, die onder meer de Prix Europa voor beste Europese televisieserie won en het gelijknamige boek, waarin hij vol humor vertelt over zijn strijd tegen kanker.

 

Bron : persbericht

Deel dit bericht