Wat deed jij toen je nog een embryo was?

Lezing Het Embryo

Wat deed jij toen je nog een embryo was?

Deze vraag stelt Jaap van der Wal – embryoloog – centraal in zijn lezingen en de cursus die hij wereldwijd geeft over embryohet menselijk embryo. Op zaterdag 23 mei is hij te gast in Zutphen in het kader van Zutphen Bevalt en de foto tentoonstelling BIRTH DAY. In de zaal boven restaurant Eetlust geeft hij van 15-17u een lezing en beantwoord vragen over het leven van een embryo.

Embryo

In de laatste decennia zijn door de wetenschap allerlei nieuwe feiten aan het licht gebracht over ons voorgeboortelijk bestaan. Ook zijn er technieken ontwikkeld, waarmee het menselijk embryo steeds meer ‘gemaakt’ kan worden (zoals IVF, genetische manipulatie en klonen). Dat roept steeds weer opnieuw (ethische) vragen op over wat er nu wel of niet kan of mag.

Jaap van der Wal

Jaap van der Wal, arts, is al een leven lang als docent betrokken bij het menselijk embryo maar ziet om zich heen steeds meer experts zich met het embryo bezig houden, niet om het te verstaan of te begrijpen maar om het te manipuleren, te behandelen te veranderen desnoods. Al die technieken en wetenschap gaan vooral over het kind dat we willen hebben. De vraag naar “Wat is eigenlijk het embryo?” en “Wat doen we eigenlijk als we embryo zijn?” Is geen direct voor de hand liggende vraag meer.jaapvanderwal

Jaap reist de wereld rond met cursussen en een lezing over het menselijk embryo met juist dat soort vragen en met op de achtergrond de vraag naar geest en ziel in de mens.

Meer informatie:
Datum: 23 mei, 15:00-17:00 uur
Plaats: Restaurant Eetlust
Prijs Voorverkoop: € 22,50 incl. 1 drankje
Reserveren aanbevolen!
Prijs aan de deur: € 25,00 incl. 1 drankje

Je kunt je hier aanmelden

Deel dit bericht