Wat is en wat doet een doula?

doorknippen navelstreng

Op babytjes.nl is een nieuw artikel online over  wat een doula is en wat ze doet. Een doula is in het kort gezegd een zwanger- en bevallingscoach en wat ze doet: Op een niet-medische manier ondersteunen tijdens de zwangerschap, de geboorte van de baby en de periode na de bevalling. De doula blijft tijdens de hele bevalling bij jullie.

Ook geven drie Doula’s  uitleg over hun praktijk en hun werkzaamheden. Willeke Klerks van  www.geboortecoaching.nl “Ben je op zoek naar wat extra steun tijdens je zwangerschap en bevalling? Kijk dan eens op de site mijn de doula-praktijk. Siri Amrit Khalsa van www.empoweringbirth.nl zegt o.a. “Ik geloof dat iedere vrouw de kracht heeft om goed te bevallen en ik help je graag het beste uit jezelf te halen” ten tenslotte Teddy Roorda die gespecialiseerd is in emotionele en praktische begeleiding tijdens zwangerschap, geboorte en kraamtijd. “Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Kijk eens op de website”.

Tenslotte is er nog het prachtige geboorteverhaal van Teddy Roorda : “Tijdens het kennismakingsgesprek vertelde ze me dat ze een verleden had van seksueel misbruik. Tijdens de geboorte van de 2 kinderen had haar verleden haar behoorlijk parten gespeeld en de laatste kraamverzorgster had haar geadviseerd bij een evt. volgend kindje een Doula in te huren. We hadden een intensief gesprek en bespraken uitgebreid de mogelijkheden”

Het hele artikel over de doula kun je hier lezen

Deel dit bericht