Welke meubelen zijn essentieel in de babykamer?

Binnen enkele weken of maanden kan je eindelijk je kleine wondertje in je armen nemen. Maar voordat het zover is, moeten er eerst nog heel wat praktische zaken geregeld worden, zoals de babykamer inrichten. Hier vind je alvast een overzicht van de meest essentiële meubelen in de babykamer.

  1. Babybed

Eigenlijk heeft je baby de eerste maanden maar 1 ding nodig: een kwalitatief babybedje met comfortabele matras. Het is aangeraden om een babybedje met minstens 2 spijlen zijden te kiezen voor een optimale ventilatie.

Lijkt je pasgeboren baby wat verloren in zo’n groot babybed? Overweeg dan eens om je baby (tijdelijk) in een wieg te laten slapen.

  1. Commode met luierplank

Denk tijdens het inrichten van de babykamer ook aan jouw eigen gemak. Een baby kan je in principe overal verschonen, maar het is voor jou veel handiger wanneer je dat op een comfortabele hoogte kan doen en je ook nog eens alles meteen bij de hand hebt. In de meeste babykamers is een commode met luierplank dan ook inbegrepen. Doorgaans kan je die luierplank later ook verwijderen wanneer je die niet meer nodig hebt.

  1. Kledingkast of kledingrekje

Je zal ervan versteld staan hoe snel de kledingcollectie van je zoon of dochter uitbreidt! Een kledingkast is dan ook een absolute must in de babykamer om alles netjes op te hangen. Tip: hang de mooiste kledingstukken aan een kledingrek. Hip en trendy!

  1. Decoratie

Niet essentieel, maar wel heel erg leuk: decoratie in de babykamer. Wat dacht je van opbergmandjes in een kleurrijke print die je op een legplankje uitstalt, een mooie canvas aan de muur of zelfs een pluchen dierenkop?

In de webshop van meubelwinkel Emob vind je een uitgebreide collectie babykamers van gerenommeerde merken als Childhome, Vipack, Pericles en Flexa. Ook voor trendy decoratie ben je hier aan het juiste adres. Het ontdekken waard!

In samenwerking met Emob

Deel dit bericht