Wiegdekens en babydekens van merinowol met fraaie dessins en schitterende kleuren

Natuurlijke zachtheid

Jij wilt je pasgeboren baby toch ook omringen met zoveel mogelijk zachtheid? Kies dan voor een babydeken of wiegen deken van wol. De fijnste dekens zijn gemaakt van wol van het merinoschaap.

Belangrijke eigenschappen hiervan zijn: de wol is zelfreinigend doordat de vezels lanoline bevatten (het hoeft hierdoor minder vaak gewassen te worden,) het heeft een goede vocht regulerende werking die het lichaam droog houdt, het houdt zijn isolerende werking ook als de wol nat is, en het is zowel in warme of koude omstandigheden temperatuur regulerend. Een wollen dekentje is waterafstotend door de natuurlijke wax (wolvet) die het bevat. Ook niet onbelangrijk is het feit dat wol brandvertragend is, wat het geschikter maakt dan andere materialen voor in de babykamer.

De merino wol

Het merinoschaap is het meest voorkomende schapenras in de wereld. Het wordt vooral geprezen om zijn kwaliteit van de wol. Het schaap produceert wel zo’n 5 kilo wol per jaar. De wol van het merinoschaap blinkt naast de grote hoeveelheid, ook uit in de bijzondere kwaliteit. Het heeft een erg fijne structuur en is daardoor heel geschikt voor allerlei toepassingen, zoals: dekens, kleding en sportartikelen. Omdat merinoschapen meer haartjes hebben dan andere schapen is deze wol veel dunner en langer en voelt daardoor extra zacht aan. Een andere eigenschap is dat de wol niet kriebelt. Kijk voor meer informatie eens op de website.

Het gebruik van wol

Je pasgeboren kindje kan er moeite mee hebben zijn of haar lichaamstemperatuur op orde te houden. Een merino wol deken kan daarvoor een uitkomst bieden. Het isoleert van nature en houdt zo je baby warm. Het wollen baby deken kan gebruikt worden: in het bedje, de wieg, de kinderwagen of om je baby in te wikkelen tijdens het voeden. Omdat wol ademt en vocht opneemt is een wollen deken lekker warm in de winter en heerlijk koel in de zomer. Bovendien is het materiaal gemaakt van 100% wol van het merino schaap en heeft het een OCS 100 certificaat en een Oeko-Tex class 1 certificaat. Dit materiaal is niet alleen bijzonder om zijn hoge kwaliteit, maar is ook duurzaam ontwikkeld dus daarmee ook goed voor het milieu.

Mooie dessins en schitterende kleuren

De onderneming Antrekk heeft een uitgebreid assortiment wollen wieg en baby dekens, gemaakt van wol van het merinoschaap. De dekens worden allemaal gemaakt door het Tsjechische Familiebedrijf “Kama Fashion & Function.” Dit produceert met veel liefde en zorg topkwaliteit breiwerk, en exporteert het naar vele landen over de hele wereld. De wollen baby dekens zijn verkrijgbaar in zachte kleuren met een effen patroon, zoals lichtblauw of off white, of juist in het iets fellere rose-paars. Ook zijn er dekens met een prachtig design, zoals die met sterren in de kleuren: blauw-wit, rose-wit of grijs-wit. Houdt je niet van de zachte tinten, dan zijn er exemplaren met dierenprints beschikbaar in iets meer uitgesproken kleuren zoals geel-rood, blauw-groen, gebroken wit-blauw. Alle voorbeelden kun je bekijken op de website.

 

Bron: In samenwerking met Antrekk

Share this post

scroll to top