WZA plaatst vierde verloskamer voor extra bevallingen

In het WZA (Wilhelmina Ziekenhuis Assen) wordt deze week een vierde verloskamer geplaatst.

Het ziekenhuis reageert daarmee op de op handen zijnde sluiting van de klinische verloskunde en kindergeneeskunde in Hoogeveen en eerder al van die in Stadskanaal. “Wij doen er alles aan om zwangere vrouwen veilig in Drenthe kunnen bevallen”, aldus het WZA.

Het WZA en Treant voelen samen de verantwoordelijkheid om de klinische verloskunde in Drenthe te behouden.

Gynaecoloog Annemarieke Koops van het WZA: “Door de aanstaande sluiting van de klinische verloskunde in Hoogeveen, wordt niet alleen in Emmen maar ook in Assen een toename van het aantal bevallingen verwacht. Daar bereiden wij ons nu al op voor door onze capaciteit uit te breiden. Het is ons gelukt om voldoende extra verloskundigen en verpleegkundigen aan ons te binden. Daarnaast neemt het WZA half oktober een moderne, vierde verloskamer in gebruik. Deze externe state-of-the-art unit wordt komende week al op ons terrein geplaatst, aan het gebouw gekoppeld en op maat voor ons ingericht als volwaardige en kwalitatief hoogstaande verloskamer.”

Werkafspraken met eerstelijns verloskundigen

De Asser gynaecoloog benadrukt dat verloskundige zorg in goede handen is bij alle verloskundigenpraktijken in Drenthe. “Maar áls er specialistische zorg nodig is, staan wij klaar. We hebben al kennisgemaakt met verschillende eerstelijns verloskundigen buiten de regio Assen om samen werkafspraken te maken.”

Kennismaken met het WZA

“We merken dat er ongerustheid is in de regio, zowel bij zwangere vrouwen als bij ouders met kinderen”, zegt gynaecoloog Koops. “Wat ons betreft is dat niet nodig. Patiënten uit de regio Hoogeveen hebben de keuze om naar Emmen of naar Assen te gaan.”
De komende tijd laat het Wilhelmina Ziekenhuis Assen verloskundigen, zwangere vrouwen en ouders uit de regio’s Hoogeveen en Stadskanaal kennismaken met het ziekenhuis door informatieavonden te organiseren.

“Als je kind opgenomen moet worden is of als je moet bevallen, is het prettig als je alvast eens een kijkje hebt kunnen nemen in het ziekenhuis van je keuze”, weet Annemarieke Koops. “Zo kom je op het laatste moment niet voor verrassingen te staan.”

 

Bron : WZA

Deel dit bericht