Zo maak je de meest originele geboortekaartjes

Sta je op dit moment op het punt om vader of moeder te worden? Gefeliciteerd! Dit is een van de mooiste momenten in je leven, en je zult het nieuws met je lieve vrienden en familie willen delen op een bijzondere manier. Hoe kun je dat beter doen dan met een zelfgemaakt geboortekaartje? Hier zijn enkele leuke ideeën om je op weg te helpen.

Blijf bij jezelf

Verdwalen in de jungle van de geboortekaartjes – het is een vrij bekend fenomeen. Er zijn ook gewoon zoveel leuke opties om uit te kiezen. Een geboortekaartje in de vorm van een olifantje, konijntje of bloem en wat dacht je van een kaartje op écht berkenhout? Het is allemaal zó leuk! Het is vooral belangrijk dat jullie iets kiezen wat bij jullie kersverse gezinnetje past. Houden jullie van lieve, zoete kleuren? Of willen jullie een stoer, jungle geboortekaartje maken? Het kan en mag allemaal, dus neem de tijd om iets te vinden wat matcht.

Eenvoudig en lief

Less is more! Een geboortekaartje is zo’n bijzondere en mooie manier om het nieuws van een nieuwe baby te delen met familie en vrienden. Er is zoiets ongelooflijk liefs en onschuldigs aan een eenvoudig geboortekaartje. Ze zijn een dierbaar aandenken waar je nog jaren van kunt genieten. Kies bijvoorbeeld voor de ‘happy colors’ trend – een kleurrijk geboortekaartje met diverse leuke patronen. Kies één of meerdere van jouw favoriete kleuren, kies een mooi lettertype en je hebt binnen no-time een eenvoudig en lief geboortekaartje in handen! Tenminste, als je wel eerst een proefdruk besteld. Zo heb je het geluk om alvast het geboortekaartje te bewonderen voordat deze op de deurmat bij vrienden en familie ploft. Hoe fijn is dat!

Zelf ontwerpen

Je kunt een bestaand ontwerp kiezen, maar je kunt natuurlijk ook zelf geboortekaartjes maken. Ga op zoek naar wat fijne inspiratie op het internet en ga vervolgens aan de slag om jouw one-of-a-kind geboortekaartje te ontwerpen. Niks te gek! Maak er een echt kadootje van door lekker creatief aan de slag te gaan. Bestel bijvoorbeeld mooie sluitzegels, koop washitape om de envelop te versieren en vind een mooie stempel om jouw envelop op te vrolijken. En nee, het geboortekaartje hoeft niet per se roze of blauw te zijn. Er zijn nog veel meer opties voor het kaartje voor jouw kindje. Je kunt zelfs een romantisch patroon van hartjes toevoegen. Helemaal uniek en origineel!

In samenwerking met hippe geboortekaartjes

Share this post

scroll to top