Zo richt je je achtertuin baby-proof in

Vooral tijdens de zomerdagen wil je heerlijk kunnen genieten van je tuin. Ook wanneer je een kindje hebt, wil je zorgeloos van je tuin kunnen genieten. Toch zijn er wat risico die je kind loopt in de tuin. In dit artikel krijg jij een aantal tips om je tuin baby-proof in te richten, dus lees snel verder! 

Harde / scherpe mogelijke valplekken weghalen

Bekijk goed of je kind veilig kan vallen in je tuin. Zorg ervoor dat je bijvoorbeeld een harde trampoline rand, bakstenen of scherpe tuinaccessoires uit je tuin verwijderd. Je kind zal namelijk vaak omvallen en dus ook in je tuin. Je kunt dit redelijk makkelijk veilig maken, door de potentiële gevaren te verwijderen uit je tuin. 

Pas op met water

Een zwembad, vijver of sloot kunnen een mooie toevoeging zijn van je tuin. Echter zijn deze ook voor je kinderen erg aantrekkelijk. Dat is natuurlijk een risico voor je kind. Ben je van plan een van deze dingen toe te voegen aan je tuin, wacht hier dan nog even tot je kindje wat groter is. 

Heb je momenteel al een van deze dingen in je tuin? Dan wordt het zeker aangeraden om een omheining om het water te zetten. Bij een zwembad heb je ook nog de mogelijkheid om een rolluik of wateralarm te installeren. 

Check of je giftige planten in je tuin hebt

Planten zien er natuurlijk erg aantrekkelijk uit en maken je tuin extra mooi. Er is een risico dat kinderen per ongeluk iets van de plant opeten.  Planten zijn makkelijk te pakken en vallen op door hun mooie kleuren en vormen. Vaak kan dit geen kwaad, echter zijn er ook giftige plantensoorten die je graag uit de buurt van kinderen wilt houden. 

Planten die je beter kunt weghouden bij kinderen:
• Irissen
• Narcissen
• Vingerhoedskruid
• Oleander
• Azalea’s
• Lelietjes-van-dalen
• Planten met stekels en doorns

Omheining van je tuin

Kinderen willen nog wel eens weglopen. Het wordt daarom aangeraden om sowieso een omheining om je tuin te hebben, zodat je kind niet kan weglopen. Bekijk echter wel of de omheining geen gevaarlijke punten bevat waar je kind zich aan kan bezeren. 

Veilige (speel) objecten

Speeltoestellen en overige objecten zijn erg interessant voor je kind. Zorg er dus voor dat je alleen veilige en goedgekeurde speeltoestellen aanschaft. Daarnaast is het ook belangrijk dat de ondergrond niet gevaarlijk is. Ook overige objecten zoals tuinstoelen of een tuin loungeset moeten kindvriendelijk zijn. 
Met de bovenstaande tips kun jij je tuin baby-proof inrichten. 

In samenwerking met Tuinmeubelwereld

Share this post

scroll to top