Zomertips voor baby’tjes


De zomervakantie is van start gegaan en dat betekent dat veel gezinnen naar zonnige oorden vertrekken. Of gewoon in eigen land van de zon genieten. Juist baby’tjes zijn enorm kwetsbaar bij hoge temperaturen.
De Kraamvogel, heeft daarom een aantal praktische tips geformuleerd om ook met de allerkleinsten zorgeloos te kunnen genieten van het zonnetje.

Veel drinken

Net als voor volwassenen is het bij warm weer enorm belangrijk je baby voldoende te laten drinken:juulpasgeboren

  • Geef je borstvoeding, dan moet je je kindje dus vaker aanleggen. Geef geen extra water, je borstvoeding past zich aan en zorgt ervoor dat je baby krijgt wat het nodig heeft.
  • Krijgt je kindje flesvoeding, leng de voeding dan niet aan met water. De kans is dan namelijk aanwezig dat je baby niet alles opdrinkt en zo dus ook belangrijke voedingsstoffen mist. Wel kun je eventueel ná het flesje nog wat extra water geven. Vermijd suikerhoudende dranken.
  • Een vochttekort kan heel snel gaan bij baby’s. Tip: donkere urine geeft aan dat er een vochttekort ontstaat. Let goed op de luiers: is de urine mooi helder?

Zonbescherming

  • Ga lekker naar buiten met je baby, maar houd je baby het liefst zo veel mogelijk uit de zon door de kinderwagen in de schaduw te zetten. Gebruik een parasolletje op je kinderwagen in plaats van de kap, het wordt onder de kap anders veel te warm voor je baby.
  • Komt je baby wel in de zon, smeer hem/haar dan goed en regelmatig in met een hoge factor. Bescherm het hoofdje ook goed met een zonnehoedje of petje.

Algemeen

  • Worden de wangetjes rood, dan krijgt je baby het te warm. Ook kun je in het nekje goed voelen of de baby het te warm heeft.
  • Til je je baby in een draagdoek of draagzak, realiseer je dan dat jouw lichaamswarmte je kindje extra opwarmt. Niet te warm aankleden dus en goed checken of je kindje het niet te warm heeft.

 

Bron: De kraamvogel

 

Deel dit bericht