Home - Zwanger - Beautytips

Dé beautytip voor zwangere vrouwen: Voel jezelf mooi!

zwangere vrouw met handen op de buik De belangrijkste beautytip voor zwangere vrouwen is: "Voel jezelf mooi!" Iedere vrouw heeft tijdens de zwangerschap goede dagen en mindere dagen. Omdat je lichaam verandert en je hormoonhuishouding flink op de kop kan staan voel je je soms niet thuis in je eigen lichaam. Bedenk je dan wat voor bijzonders er in jouw buik plaatsvindt en stel je jouw prachtige kindje voor. Jij bent de moeder van dat wondertje en je mag er heel trots op zijn dat dit kindje in jouw lichaam groeit. Ook al zie je er voor je eigen gevoel misschien niet zo goed uit je kunt er toch een goed gevoel bij krijgen door je te realiseren wat voor prachtig proces zich in jou voltrekt. Wat zeker helpt om een goed gevoel over jezelf te krijgen is jezelf en je lijf goed te verzorgen. Net dat beetje aandacht voor jezelf kan een wereld van verschil uitmaken in hoe je er uitziet en hoe je je voelt.

Wat is striae en hoe voorkom je dat

Om je lichaam voor te bereiden op een zwangerschap kun je het beste vóór je zwangerschap beginnen. Want striae of ’zwangerschapsstriemen’ ontstaan niet alleen tijdens de zwangerschap maar ook voor de zwangerschap. Deze striae ontstaan doordat een snelle toename van je gewicht (en dus je omvang) scheurtjes in het weefsel onder de huid veroorzaken. De elastische vezels scheuren en er ontstaan strepen die eerst lichtroze/paars zijn en geleidelijk roze en uiteindelijk wit worden.Als je eenmaal striae hebt is het moeilijk om het te laten verdwijnen. Uiteindelijk zullen ze wel vervagen. Je kunt striae wel zoveel mogelijk proberen te voorkomen. Hieronder een aantal adviezen om de huid goed voor te bereiden en soepel te maken/houden.

Je huid scrubben tijdens je zwangerschap

Het is aan te raden om de gevoelige plaatsen 1 à 2 keer per week te scrubben. Waarom?

  • Je verwijdert hiermee onzuiverheden en dode huidcellen;
  • De celvernieuwing wordt bevordert en het maakt de huid steviger;
  • Je huid neemt de verzorgingsproducten daarna beter op.

De meest gevoelige plaatsen voor striae zijn de buik, heupen, dijen en borsten. Ook je borsten mag je voorzichtig scrubben.

Voed je huid met een verzorgend product

Na het scrubben verzorg je de huid met een verzorgend product. Er zijn cosmeticalijnen die speciaal voor zwangere vrouwen verzorgende producten hebben. Kijk ook eens of er ‘stretch mark control’ op de verpakking staat. Dit betekend namelijk striae. Het verzorgingsproduct of de olie kun je twee keer per dag aanbrengen. Een bijkomend voordeel van een inbrengende massage is dat je contact kunt maken met je baby.

Een paar tips:

  • Ga niet in een (te) heet bad, douche niet te heet;
  • Zorg voor een goede doorbloeding van de huid;
  • Zorg voor goede voeding;
  • Zorg ervoor dat je niet meer groeit dan nodig is.

De middelen die je kunnen helpen om striae te voorkomen moet je wel consequent gebruiken. Natuurlijk heb je dan nog steeds geen garantie dat je geen striae krijgt maar de kans dat je het krijgt is een stuk kleiner.

Meer tips over huid- en haarverzorging tijdens je zwangerschap?

 

Misschien wil je nog meer weten over de verzorging van je gezicht of over de haarverzorging tijdens de zwangerschap


info over gezichtsverzorging tijdens de zwangerschap
info over de verzorging van je haar tijdens de zwangerschap

Het laatste nieuws op het gebied van zwangerschap en baby's

Copyright Babytjes.nl - webdesign Freddo.nl en Bea Budai - Informatie: webc@babytjes.nl - Disclaimer, Privacy en Cookies