3 babykamer trends

Alvast inrichten van de babykamer

Als je in verwachting bent van een kind dan is het handig om de babykamer alvast in te richten. Aan de ene kant is het verstandig om een tijdloze kamer te maken waarin je baby tot rust kan komen, maar aan de andere kant is het ook belangrijk om je kind een aantal impulsen van de wereld mee te geven. Het is belangrijk om een goede balans te vinden, zodat de babykamer niet te druk maar ook niet te kil is.

Pastelkleuren
Net als in de damesmode zijn ook pastelkleuren erg in trek voor de kinderkamers. Deze lichte kleuren worden vooral gebruikt in meisjeskamers, maar kunnen ook prima gebruikt worden in jongenskamers. Hiervoor haal je gewoon de kleur roze achterwege en die vervang je voor een lichtblauwe kleur.

Commode
Hoewel een commode klinkt als iets ouderwets is het nog altijd een verschrikkelijk handig meubelstuk om in een babykamer te hebben staan. Veel mensen kiezen voor een commode met grote lades, deze zijn een stuk praktischer dan commodes met deurtjes. Als je wil dat je baby recht voor je ligt tijdens het verschonen is het belangrijk dat er een uitschuifblad aan vast zit die je kan uitschuiven. Als je baby verschoont is kan je de klep weer inklappen, dat scheelt een hoop ruimte in de vaak toch al krappe babykamer.

Beesten in de kinderkamer
Een van de trends is het thema ‘dierenbos’. Met een olijfgroene kleur op de achtergrond en een aantal muurstickers kan je al heel makkelijk en snel het effect van een dierenbos op de wanden creëren. Het lijkt dan net of de dieren en bomen echt in de babykamer staan, waardoor de sfeer direct is gezet. Daarnaast zijn er meer dan genoeg woonaccessoires in dit thema te koop om met het kind mee te groeien. U kunt bijvoorbeeld denken aan stoeltjes in de vorm van paddenstoelen of een dekbed met opdruk van een allerlei dieren in het bos.

Share this post

4 Replies to “3 babykamer trends”

 1. Muurstickers babykamer schreef:

  Schattige babykamer 😉

 2. Erg leuke Blog! En inderdaad pastel kleuren zijn heel populair. Ook zwart/wit zie je steeds vaker voorbij komen.

  Leuk om te lezen 🙂

  Gr, Nikki

 3. 16 weken toekomstige mama schreef:

  Schattige babykamer !!!!! ?
  Waar kan ik de deze of een soortgelijke commode kopen? Wie kan me helpen?
  Hartelijke groet,
  16 weken toekomstige mama

 4. Pimsa schreef:

  Wat een leuke babykamer !

Gesloten voor reacties

scroll to top