Babyshoppen in Bangkok

Sinds juli 2010 woont Rifka Spaanderman – Burggraaff (31) met haar man en dochtertje van nog geen 2 jaar oud in Bangkok, Thailand. In eerste instantie zijn ze op de bonnefooi vertrokken met slechts 2 koffers, 2 rugzakken en een kinderwagen. Na een half jaar besloten ze hun verblijf voor onbepaalde tijd te verlengen. Ze wonen nu in een mooi appartement in het centrum van Bangkok.

Het kan niet lang meer duren tot de baby wordt geboren. Al lijkt hij het goed naar zijn zin te hebben, dus wie weet loop ik er nog wel 2 weken mee rond.

Alle voorbereidingen zijn inmiddels getroffen. Gelukkig maar, want ik begin steeds minder mobiel te worden en het warme weer in combinatie met de regelmatige regenbuien (het is regenseizoen in Thailand) maken het niet heel uitnodigend om nog veel de deur uit te gaan. Het officiële wachten is begonnen!

De afgelopen maanden heb ik gelukkig genoeg tijd gehad om alle babyspullen in huis te halen. Van Merle Sophie (mijn dochter van inmiddels 20 maanden) hadden we natuurlijk al redelijk wat spullen die we uit Nederland hebben meegenomen, maar de roze jurkjes en andere typische meisjes dingen kunnen we onze aanstaande boy toch echt niet aantrekken. Wat je allemaal nodig hebt bij de geboorte van een baby was ik helaas allang weer vergeten, gelukkig biedt het internet uitkomst en had ik al snel een paar van de baby-lijstjes gevonden. Gek genoeg voelde het in huis halen van de baby-essentials dit keer als een soort verplichte last of dwang en minder als het feestje dat het was toen ik in verwachting was van ons eerste kind, wat ook nog eens een meisje was! Toen ben ik echt uit mijn dak gegaan met het aanschaffen van vele jurkjes, dekentjes, doeken, meubeltjes, knuffeltjes, noem maar op, met als klap op de vuurpijl een prachtige kinderwagen. Nu bleek het in Bangkok al een uitdaging genoeg om de broodnodige spullen te vinden, terwijl deze stad meer een shopping-walhalla is dan menig Europese stad!

“Waar is de HEMA!?”

Maar dan blijk je toch echt de Hollandse klassiekers te missen! Waar is de HEMA waar je in een keer je hele lijstje af kan gaan en tevreden thuis komt met alle spuugdoekjes, hydrofiel luiers en rompertjes die je maar nodig kunt hebben!? En ook de Kruidvat en Etos voor je Sudocrem en Zwitsal kun je dan ineens erg missen.

En hoe zit het eigenlijk met de mutsjes, kruiken, pyjama’s, flanellen doeken en dekentjes die in Nederland zo belangrijk zijn? Met een gemiddelde temperatuur van boven de 30 gr C moeten we –denk ik- eerder uitkijken dat de kleine het niet te warm krijgt, of zit ik er naast?

Uiteindelijk heb ik de meeste spulletjes in huis en denk ik dat we het wel gaan redden, zo’n baby heeft natuurlijk uiteindelijk niet zo veel nodig. De hydrofiel luiers en doekjes bleken te koop bij de grote supermarkten, kleding, zonder synthetische mix (waar ze hier kennelijk dol op zijn), hebben we gevonden in dure warenhuizen, maar ook van vertrekkende Westerlingen en tevens als cadeautjes uit Nederland gekregen. Katoenen lakentjes waren alleen te vinden bij het Britse Mothercare, waar we ook  enkele spullen voor het ‘geboortepakket’ konden kopen, de rest vonden we bij de apotheek en de supermarkt. We zullen het helaas zonder babybad-standaard, thermometer, snoetenpoetsdoekjes, Nederlandse voorleesboekjes (behalve natuurlijk ons eigen boek Het ABC van Nederland), de originele Sudocrem en Zwitsal moeten doen, deze dingen zijn hier in Bangkok echt niet te koop. Maar geen zorgen hoor, voor het gros heb ik goede (zo niet betere) Japanse en Amerikaanse alternatieven gevonden, dat dan wel weer :-)!

We gaan nu de deur uit voor de wekelijkse controle in het ziekenhuis.

Groet uit Bangkok!

Rifka Burggraaff

Kijk voor meer informatie over Het ABC van Nederland en het bedrijf Bloom & Star op www.bloomandstar.com of www.abcvannederland.nl.

Share this post

scroll to top