De zomervakantie zit er weer bijna aan te komen en dat betekent dat de spelletjes weer onder het stof vandaan gehaald kunnen worden. Gezelschapsspellen, die verankerd zijn in de Nederlandse cultuur, worden in de zomerperiode dan ook massaal in koffers gestopt als men een plekje zoekt op de camping. Maar na enkele jaren hetzelfde spelletje gespeeld te hebben, is het wel zo leuk om eens een ander spelletje te spelen met je kinderen. Een leuk voorbeeld daarvan, is Beverbende.

Dit spel van 999 games is interactief, makkelijk te leren en al te spelen vanaf 2 personen, waardoor je niet je hele familie hoeft op te trommelen om van start te gaan. In dit blog leggen we uit hoe het werkt!

Het begin

Het spel begint door alle spelers vier kaarten te geven. De bedoeling hierbij is dat iedereen de kaarten niet voor zich houdt, maar omgekeerd op tafel legt. De vier kaarten liggen in een rijtje naast elkaar. Iedere deelnemer mag heel even zijn 2 buitenste kaarten bekijken om te weten welke dit zijn, voordat het spel van start gaat. Onthoud deze kaarten goed!

Je hebt genummerde kaarten (van 0 tot en met 9) en troefkaarten. Deze troefkaarten zullen we zo uitleggen. Het uiteindelijke doel is om zo min mogelijk ‘bevers’ in je bezit te hebben. Dat wil zeggen dat de uiteindelijke vier kaarten die voor je liggen, zo laag mogelijke cijfers aanduiden.

Het spel

Het spel begint door om de beurt een kaart van de stapel te trekken, die je niet aan de andere deelnemers laat zien. Hierbij maak je zelf de afweging of je de kaart van de stapel wilt ruilen met één van je kaarten, of dat je ‘m op de aflegstapel legt. Stel dat je de gewilde ‘0’ of ‘1’ pakt, is het logisch dat je deze ruilt met een ‘9’ van jezelf. Hierbij moet je dus wel goed onthouden welke kaarten op dat moment in jouw bezit zijn.

Troefkaarten

Er is ook nog een andere manier om je slechte kaarten weg te spelen en dat is namelijk door het gebruik van troefkaarten, waar er 3 van zijn. Een kaart is de ruilkaart. Hierbij verwissel je één van jouw eigen kaarten met die van een ander, zonder dat zichtbaar wordt wat de kaart representeert. Het kan dus maar zo zijn dat jij een goeie kaart van jezelf verwisselt met een slechte van een ander, maar dat is het risico van het vak.

De twee andere troefkaarten is een ‘kijkkaart’, waarbij je één kaart mag bestuderen die in jouw bezit is. De andere is een ‘stapelkaart’. In dit geval mag je nog een kaart pakken als de eerste van de stapel je niet bevalt.

Het einde van het spel

Liggen er voor je gevoel erg goede kaarten voor je neus en denk je dat je een lage score (wat goed is bij dit spel) behaald hebt? Dan sla je met je vuist op tafel. Alle deelnemers mogen dan nog één keer een kaart trekken, waarna de punten opgeteld worden. Degene met de laagste score, wint de ronde.

Top1Toys

Ben je enthousiast geworden over dit interactieve spel van 999 Games en lijkt het je wel wat om dit spel aan te schaffen? Koop ‘m dan bij Top1Toys. Deze speelgoedwinkel hanteert een snelle levering, waardoor je niet lang hoeft te wachten totdat je het eerste spel kunt beginnen. Daarnaast bezorgt Top1Toys gratis bij een minimale besteding van €19,99.

In samenwerking met top1toys