Een uitslapende dreumes: het recept

Dreumes in Dromenland Het recept voor een (door)slapende dreumes Alles over slapen en groeisprongen voor kleintjes van 1-2 jaar

Denk je weleens met weemoed terug aan de tijden toen je nog heerlijk kon uitslapen?

Dat je ’s avonds in bed kon stappen en niet eens twijfelde of een nachtrust je wel was gegund? Ben je een van de velen die denken dat dit allemaal verleden tijd is nu je moeder bent geworden? Of ben je mama van een dreumes die uberhaupt niet makkelijk of goed slaapt en teken je al voor wat degelijke slaapjes overdag? Dan is er goed nieuws: je hoeft niet te wachten tot je kleintje puber is geworden om weer eens lekker te kunnen slapen en je hoeft al helemaal niet je moed bij elkaar te schrapen om een slaapritme bij je dreumes te krijgen. Hoe? Het recept is te lezen in het boek Dreumes in dromenland.

Dreumes in dromenland geschreven op basis van de ervaringen en input van vele moeders
Misschien klinkt het je wat onwaarschijnlijk in de oren, maar het is geen lariekoek en ook geen verkooppraatje. Dreumes in dromenland is namelijk geschreven op basis van de ervaringen en input van vele moeders die het Droomplan voor dreumesen hebben getest en nu kleine doornroosjes in huis hebben. Het werkt. Het grote geheim: het gaat er niet eens zozeer om hoe je het doet, als je het maar op het juiste moment doet. Die juiste momenten hangen samen met de bekende groeisprongen van je kleintje.
Niet alle ontwikkelsprongen zijn een goede voedingsbodem voor slaap, laat staan werken aan slaap. Weer andere sprongen lenen zich er juist uitstekend voor. Bovendien heb je wel een setje ‘tools’ nodig: kennis is immers macht. Een 1-jarige overtuig je op heel andere manieren dan een bijna 2-jarige. Juist die dreumes is zo eigen(zinnig) en een goed voorbereide mama telt voor twee.

Dreumes in dromenland is het vervolg op Baby in een droomritme.
Een vervolg dat er moest komen, getuige de vele vragen van mama’s met oudere ukjes met slaapissues.Begint je dreumes de dag te vroeg? Heeft hij moeite om in slaap te vallen of om door te slapen? Slaapt hij overdag (weer) slecht? Hij is niet de enige: een derde van alle dreumesen slaapt te weinig en de helft wordt ’s nachts regelmatig wakker. Met het Droomplan in dit boek geef je je dreumes op een lieve manier een ticket naar dromenland.

Het unieke Droomplan specifiek voor de dreumes geschreven.
Juist omdat hij zo eigen(wijs) is en een andere slaapaanpak en andere troostmethoden nodig heeft dan een baby. Natuurlijke ritmes en belangrijke slaapboosters vormen de ingrediënten voor een droomslaper. Het succes valt of staat met de juiste timing. Het Droomplan neemt daarom de ontwikkeling van je dreumes als uitgangspunt. Zo kun je op de meest ideale momenten werken aan het slapen, waardoor de succeskans groter is.

In dit boek lees je alles over de groeisprongen en het slaapproces en hoe je deze op het juiste moment kunt inzetten om van je dreumes redelijk eenvoudig een goede slaper te maken. De vele voorbeeldritmes, persoonlijke ervaringen van moeders en praktische tips maken dit een toegankelijk en vlot handboek. Super praktisch zijn de overzichten per leeftijd en de oplossingen voor veel voorkomende slaapproblemen. Natuurlijk vind je ook uitgebreide tips & tricks om je kleintje te laten doorslapen en zelfs uit te laten slapen.

Meer weten?

Dreumes in dromenland is verkrijgbaar bij iedere (online) boekhandel en op Ikbenmama.nl. Het is verschenen op 10 mei 2013.  Meer informatie en een inkijkexemplaar kun je vinden op de volgende websites:

Share this post

scroll to top