Ons eerste bezoekje aan de verloskundige

Door Lorraine Serra : “Voor ons zwangere vrouwen is het natuurlijk een groot avontuur! En aan dit avontuur zitten verplichtingen en verantwoordelijkheden verbonden zodat we er allemaal zeker van kunnen zijn dat wij en ons kindje goed voorbereid zijn op wat er aan gaat komen: DIE enge, hele enge bevalling. Heil aan de Verloskundige! The-Midwife3-1

Ik wist niet echt wat ik kon verwachten, ik heb ook niet echt de moeite gedaan om research te doen, moet ik bekennen. Ik ben meer het ‘ Ik laat het allemaal op me af komen’- type. Ik was dan ook ERG opgelucht toen we erachter kwamen dat zij ons ging helpen tijdens de bevalling en niet een of ander oud, vies mannetje zoals een gynaecoloog of een oude dokter die je op de grote dag voor het eerst ontmoet. Ik ben hier zo nieuw in, haha! We werden onderverdeeld in team blauw en dat betekent dat 5 dames in dit team ons gaan begeleiden in dit spannende avontuur en wij van te voren een band (soort van) kunnen opbouwen voor die grote dag. Super fijn!

Onze eerste bezoek vond plaats toen ik 8 weken zwanger was en ging meer over wat we kunnen verwachten, wat we moeten doen, wat we niet moeten csm_2050_2f0a888cdadoen. Veel dingen wisten we al van familie, vrienden en het internet zoals ” Eet geen sushi, biefstuk, eet veel verse vis, neem je vitamines en mineralen zoals visolie en foliumzuur, etc. Maar ze gaf me ook informatie over dingen die wel helemaal nieuw waren voor ons, zoals wat je kan verwachten van de echo’s en de stichting Moeders voor Moeders . Een mooi initiatief waarbij zwangere vrouwen andere vrouwen, die niet makkelijk zwanger kunnen worden, helpen door middel van hun urine. Ik vind het een fantastisch idee, dat dat kan!

En ze gaf informatie over de combinatietest. Hierin was de papa- to- be erg geïnteresseerd. Als rationele man was hij ervan overtuigd dat we deze test moesten doen. Deze test geeft aan hoe hoog het risico is dat we een kindje krijgen met het Syndroom van Down. Heel confronterend natuurlijk, maar wel verstandig om het van te voren te weten. Ook al zijn we geen hoog risico- stel; we zitten niet in die leeftijdscategorie en het zit niet in onze families, hij vond toch dat we het moesten weten, zodat hij maatregelen kon treffen indien nodig. Dus we hadden ons daarvoor opgegeven. Voor de combinatietest nemen ze bloed van je af en meten ze de nekplooi van je baby tijdens de echo. Niets engs gelukkig. Het is alleen niet gratis, het kost € 162,- maar het is het waard om het te weten. De combinatietest stond gepland voor de volgende afspraak.

Moeders voor moedersIk kreeg een map aan informatie mee naar huis over zwangerschapsgymnastiek, gezond eten, wat te doen na de bevalling, kraamzorg, mama to be magazines, veel leesvoer en veel dingen die geregeld moeten worden zoals bloedtests, de huisarts en de verzekering moeten op de hoogte gebracht worden, etc. Het was al met al een erg  fijn bezoekje. We mogen ze lastig vallen voor alle vragen rondom de zwangerschap, en ze gaven ons telefoonnummers waarop ze dag en nacht bereikbaar zijn voor noodgevallen. Wat zijn wij zwangere vrouwen zonder hun? Een fantastische uitvinding die verloskundigen :)Lees hier meer van Lorraine

Share this post

One Reply to “Ons eerste bezoekje aan de verloskundige”

Gesloten voor reacties

scroll to top