Ook na de kraamtijd : Op jouw manier!

Bedankt voor jullie reacties van afgelopen week. Ik merk dat veel vrouwen creatief zijn in het zoeken naar oplossingen in de kraamtijd en de hectische tijd daarna. Geweldig om te horen dat jullie bezoek durven vragen om boodschappen, of maaltijden mee te nemen. Ik denk dat dat een heel goede oplossing is om die eerste periode door te komen.

Daarnaast zie ik ook om mij heen dat er steeds meer jonge moeders zijn die die eerste periode echt voor zichzelf en hun nieuwe gezinnetje kiezen. Sociale contacten staan op een laag pitje. Onverwachte bezoekjes kunnen wel even wachten. Het wereldje wordt voor een tijdje heel klein; alsof jullie helemaal alleen op de wereld zijn. En dat is goed!!

Het is belangrijk om in deze periode te investeren in je gezin. De band tussen jullie en je kindje moet groeien. Daarnaast moeten jullie allebei wennen aan het vader,- en moederschap. Investeer die tijd samen, schakel anderen in en  laat de boel maar even de boel!!

De wandeling, die iemand opperde, is een heel goed idee! Ik weet nog goed hoe ik de allereerste keer trots achter mijn kinderwagen liep. Die wagen die al een paar maanden stond te wachten en waar ik zo blij mee was. Met mijn prachtige kindje erin! Ik kon er maar geen genoeg van krijgen. Zo’n wandeling doet je goed. Het geeft je een positief gevoel. Bovendien kun je op deze manier aan je conditie werken en kom je ook nog eens lekker in de buitenlucht.

Doe vooral waar je jezelf goed bij voelt!

In een forum, waar ik de vraag stelde of er behoefte is aan tips voor het organiseren van je gezin na de geboorte van je kindje, zeiden veel mensen “Ik doe het op mijn manier” “Ik wil niet horen wat ik moet doen” “Ik kijk wel wat het beste bij mijn gezin past”. Ik denk ook dat dat het beste is wat je kunt doen. Ik kan je allerlei tips en lijstjes geven. Maar uiteindelijk moet je datgene doen wat jullie prettig vinden en waar je kindje zich het beste bij voelt. Dat is de beste les. Er bestaat geen goed en fout in deze context.

Tijdens het werken met klanten zul je mij ook nooit horen zeggen dat ze iets zus, of zo MOETEN doen. Ik kan je tips en trucs aanreiken, maar het moet wel bij je passen. Anders hou je het niet vol.Ik kan tegen je zeggen dat je makkelijker je baby beneden kunt verschonen, maar als jij de commode boven hebt staan en er aan gewend bent om het daar te doen, zal dat voor jou niet werken.

DOE HET OP JOUW MANIER!!

Ellie Norden is professional organizer. www.handenuitdemouwen.com

Share this post

scroll to top