Op stap met je baby

Brigitte Kaandorp heeft er in haar shows heel wat woorden aan besteed. Het georganiseer rondom een baby. En zeker als je dan een keertje weg wil. Net als jij je kind helemaal hebt aangekleed, winterjas aan, sjaal en muts op en dan eindelijk in de auto wil zetten, ruik je iets!! En vervolgens kun je weer helemaal opnieuw beginnen. En je was al zo laat….

Deze situaties zijn niet te voorkomen. Je kunt nou eenmaal niet met je baby afspreken dat ze haar behoeften nog even ophoudt. Toch zijn er wel manieren om deze situaties ontspannender te laten verlopen. Je kunt zelf een heleboel doen om ervoor te zorgen dat je niet te vaak in dit soort stressvolle situaties terecht komt.

EEN DAG OP STAP MET JE KINDJE

  • Als je ’s morgens een afspraak hebt, of een dagje weg gaat zorg er dan voor dat je ruim van tevoren opstaat. Plan altijd wat extra tijd in voor onverwachte dingen die gebeuren. Je kunt dan rustig aan doen. Voor je kindje is het ook niet fijn als je aan het haasten bent. Je baby voelt dat haarfijn aan en zal niet bepaald meewerken. Mocht je uiteindelijk tijd over hebben, neem dan die gelegenheid om nog even lekker met je kindje te knuffelen, of te spelen.
  • Leg de dag voordat je ergens naartoe gaat, al dingen klaar. Pak de luiertas bijvoorbeeld alvast in met luiers, doekjes, speentje, slabbetje, voeding en wat speeltjes. Dit scheelt de volgende ochtend weer tijd.
  • Denk vooruit. Probeer je voor te stellen hoe de dag eruit gaat zien, hoe lang je weg blijft en wat je nodig zou kunnen hebben. Zo voorkom je dat je overvallen wordt door een bepaalde situatie.
  • Bedenk ook hoe je je kind het beste kunt vervoeren. Is een wandelwagen handig? Of is het toch praktischer om je kindje in de buikdrager mee te nemen.
  • Probeer je ook in te leven in je kind. Is het voor haar lekker om een slaapje te doen in een wandelwagen? Of slaapt ze lekkerder in een campingbedje?

Je kunt stressvolle situaties heel vaak voor zijn door zelf vooruit te denken en te plannen. In het begin is dit even heel lastig en voor je gevoel is de spontaniteit er dan af misschien. Maar het zorgt er voor dat je beter voorbereid bent. Een goede voorbereiding geeft rust en ontspanning. Natuurlijk ontkom je er dan niet aan dat je kindje vlak voor vertrek gepoept blijkt te hebben. Maar als je ruim op tijd bent, kun je het je permitteren om haar nog even rustig te verschonen.

Ellie Norden is professional organizer. Meer informatie vind je op haar website. www.handenuitdemouwen.com

 

 

 

 

Share this post

scroll to top