Terre des Hommes strijdt tegen uitbuiting van kinderen in ontwikkelingslanden.

Van Terre de Hommes kreeg ik de vraag of ze ook aandacht voor hun project mogen vragen in het babytjesblog. Natuurlijk kon ik daar in meegaan. Hieronder vind je het ingezonden artikel van Terre de Hommes.

“Ik heb zelf twee dochters, de gedachte alleen al maakt me gek.” Het zijn de woorden van acteur Rick Engelkes, die op 16 juli 2012 de aftrap gaf voor een hulproute voor kinderprostituees van Terre des Hommes in de Filippijnen (ook te lezen op babytjes.nl). Iedere ouder zal er net zo over denken als Rick Engelkes. Helaas komt kinderprostitutie in landen als de Filippijnen veelvuldig voor. En het schokkende is, dat vaak ouders het toelaten. Dat is onvoorstelbaar, maar het gaat hier meestal om een wanhoopsdaad die voortkomt uit armoede, weet Terre des Hommes.

Terre des Hommes strijdt tegen uitbuiting van kinderen in ontwikkelingslanden. Alleen al in de Filippijnen zijn 100.000 kinderen die slachtoffer worden van seksuele uitbuiting op straat, in bordelen en zelfs via het internet. Dat laatste is zelfs een groeiende industrie. Stel je eens voor dat je lieve dochter seksshows moet opvoeren voor een webcam omdat er brood op de plank moet komen. Het overkwam de nu 17 jarige Jean Ann. Ze was nog maar net dertien jaar toen een neef haar een bijbaantje aanbood. Al op de eerste werkdag bleek dat ze geen kaarsen ging verkopen, maar haar lichaam voor een webcamera. Ze moest chatten met onbekende naakte mannen, zichzelf betasten en soms deden de buurtkinderen ook mee. Twee jaar lang voerde ze bijna dagelijks seksshowtjes op voor een paar luttele euro’s per week.

Het is ongelofelijk dat niemand zich om Jean Ann bekommerde. Via een projectpartner van Terre des Hommes kon Jean Ann uiteindelijk uit de prostitutie stappen. Ze woont nu samen met lotgenoten in het Teen Dreamershome, waar ze weer mag dromen over een toekomst. Ze krijgt psychologische hulp en maakt haar middelbare schoolopleiding af. Ze wil later sociaal werker worden om andere meisjes te behoeden voor de ellende die zij heeft meegemaakt.

Jean Ann is helaas geen uitzondering, daarom is Terre des Hommes de campagne ‘Lezen en schrijven leer je niet in een bordeel’ gestart. Hiermee willen ze dit jaar nog 12.500 kinderen beschermen tegen seksuele uitbuiting.

Share this post

scroll to top