Waarom Hypnobirth zo belangrijk is

Ontspanning is het sleutelwoord.

IrishypnobirthingDoor Iris : Met de (beval)partner als actieve coach, leert een zwangere vrouw door Hypnobirth een diepere laag van ontspanning bereiken. Een laag die zo effectief is om te kunnen ontspannen tijdens de zwangerschap, de bevalling en ook in het leven als nieuwe ouder. Vooral tijdens de bevalling is deze ontspanning van groot belang. Door het sturen van de gedachten zal de ervaring fijner, soepeler zijn en minder pijn doen. Dit is van essentieel belang in de voorbereiding op het verwelkomen van een bijzonder nieuw leventje.

Stress ontstaat in het brein. Belemmerende gedachten, angsten en ervaringen zorgen voor spanningen. Ook verhalen uit de omgeving spelen hierin een rol. In Nederland zijn veel mensen bang voor bevallen en complicaties en delen regelmatig negatieve ervaringen hierover.  Deze indrukken zijn nou juist zeer onhandig zijn tijdens zwangerschap en bevallen. Het lichaam reageert op stress. De spieren spannen zich aan en houden het natuurlijke proces van het lichaam tegen. Het lichaam weet in ontspanning juist zo goed weet wat het moet doen. Hoe de perfecte mix van hormonen het kindje kunnen laten groeien. Hoe bij elke wee de juiste spier zich spant en ontspant en hoe het baby’tje soepel naar de uitgang gedreven kan worden.

Tijdens Hypnobirth leert de zwangere (met haar partner) de juiste ‘knoppen’ bedienen. Ze krijgt regie over haar gedachten en daarmee over haar lichaam. Ook als er wel medische complicaties voordoen, zal een bevalling met Hypnobirth prettiger ervaren worden. Zowel de barende vrouw, als de partner weten wat ze willen en wat ze moeten doen. Dit zorgt voor een enorm krachtige ervaring en meer zelfvertrouwen. Keer op keer is weer gebleken hoe Hypnobirth bijdraagt aan een mooie bevalling met minder pijn en complicaties.

De docenten van Mucha Mama stemmen het programma persoonlijk af op de vrouw in verwachting en haar partner. Op deze manier zijn de oefeningen makkelijk, simpel en doelgericht. Echt het proberen waard!

Voor meer informatie, een persoonlijk verhaal en cursusdata, bekijk deze website

Share this post

scroll to top