Waarom Hypnobirth zo goed werkt

Hypno-birth! Voor sommigen klinkt hypnose wat zweverig, maar niets is minder waar.

Bij Hypnobirth wordt gewerkt met de sturende kracht van het sterke brein. Onze gedachten dus.

IrishypnobirthingMisschien kennen jullie ze wel tijdens de zwangerschap, de piekerende gedachten en angsten over bijvoorbeeld de bevalling? De spook verhalen die je soms hoort van anderen helpen dan natuurlijk niet mee. Alles wordt opgeslagen in je onbewuste brein en speelt een rol tijdens de bevalling. Maar hoe programmeren we dit brein nou positief en bereiden we ons voor op een mooie en soepele bevalling?

Steeds meer bewuste ouders in Nederland kiezen voor deze techniek in plaats van een reguliere zwangerschapscursus. Dit komt ook omdat de oefeningen van Hypnobirth makkelijk en toegankelijk zijn en ook leuk voor de ‘nuchtere partner’. Het lijf is soepel en sterk en gemaakt om een kindje te baren. Waarom zouden we dan geloven dat we nare complicaties krijgen en dat het allemaal heel ingewikkeld moet zijn? Ook als er wel sprake is van een medische indicatie, is Hypnobirth ontzettend geschikt om de situatie naar eigen hand te zetten.

Uit eigen ervaring ben ik zou enthousiast geworden. Ik zeggen dat Hypnobirth mijn leven heeft verandert. De meest belangrijke en indrukwekkende gebeurtenis ooit, de geboorte van mijn eerste zoontje, heb ik zelf kunnen sturen door deze techniek. En dat terwijl ik enorm verdwaald was geraakt in het web van alle medische en zeer beangstigende verhalen rondom bevallen. Mijn vriend, een nuchtere professional, wist mij vol zelfvertrouwen te begeleiden. Ondanks medische problemen gedurende mijn bevalling kon ik toch in mijn kracht blijven en hielden wij samen controle over de bevalling.

Doordat de docenten van Mucha Mama de technieken heel persoonlijk afstemmen, leren de zwangere vrouwen te vertrouwen op hun intuïtie en op de kracht van hun lijf. Dit zorgt voor zelfvertrouwen en een bewustwording van zowel de zwangere als haar partner en leidt tot een betere basis voor een soepele en positieve bevalling.

Er worden geen garanties gegeven, dan kan natuurlijk nooit bij een bevalling. Maar de leraren van Mucha Mama helpen de stellen wel om meer controle over de eigen gedachten en het lijf te hebben. Daardoor dus ook over de bevalling. Hoe beter mentaal voorbereidt, hoe soepeler het verloopt. Zo werkt het ook bij sport of in de zakenwereld. Als je tijdens het rennen van een marathon al uitgaat van verlies, weet je zeker dat je het einde ook niet gaat halen. Terwijl als je overtuigt bent van positieve resultaten, je juist wel de eindstreep met gemak behaalt.

Ik heb de cursus zelf als enorm inspirerend, variërend, en als een ‘spa dag’ voor de zwangere mind ervaren. Misschien is Hypnobirth ook wel wat voor jou? Kom naar een gratis informatie bijeenkomst of schrijf je in voor een cursus via : muchamama.nl/iris of mail:iris@muchamama.nl

Share this post

2 Replies to “Waarom Hypnobirth zo goed werkt”

 1. N. schreef:

  Als de cursus bijwonen echt geen optie is door gezondheidsklachten, welk boek/cd enz. is dan aan te raden om deze methode toch te leren en toe te kunnen passen?
  Het lijkt me echt heel prettig!

 2. Iris schreef:

  Beste N,

  Goede vraag, bedankt! Op bol.com vind je de dvd van mucha mama. Die kan je gewoon fijn thuis bekijken en de oefeningen doen. Ook zijn we bezig met een boek, maar die is dus nog onderweg 🙂

  Je mag mij altijd mailen voor vragen!

  Liefs!

Gesloten voor reacties

scroll to top