Zelf koken voor je baby? Kookworkshop met biologische producten

Puur Baby Plaza gr-34Anna Schoemakers (op de foto met dochter Saimi) en Tamara Peers zijn twee vriendinnen van de basisschool en moeders van respectievelijk 3 en 2 kinderen en oprichters van het mintgroene platform BabyBeGood.

Voor Baby’tjes bloggen zij over alles wat zij tegenkomen als ouders met kinderen op het gebied van het kiezen voor een mintgroene leefstijl. Anna heeft een baby van 4 maanden en bespreekt met Tamara de ontdekkingen en de dilemma’s bij het kiezen van een mintgroene leefstijl

 

Kookworkshop: Zelf leren koken voor je baby

Blog geschreven door Tamara Peers

Afgelopen zondag 26 april woonden wij de workshop van Babycooking bij in de conceptstore van Ekoplaza aan de

Foto : Sofia Mourato

Foto : Sofia Mourato

Stadhouderskade in Amsterdam. Deze workshop was een vervolg op de mini-workshop op de Negenmaandenbeurs en is onderdeel van de BabyBeGood academie. Op de beurs konden de deelnemers slechts proeven, hier moesten de deelnemers zelf aan de slag.

Pure smaken voor je baby

De workshop is bedoeld voor zwangeren of ouders met kindjes tot 4 jaar die willen leren koken met verrassende, pure en biologische producten.“Juist het aanbieden van gevarieerd eten is zo belangrijk bij het koken voor je baby” legt Gees van Asperen van Babycooking uit.

“Baby’tjes hebben een pure smaak, volwassenen zijn bevooroordeeld. ” Om weer terug naar pure smaken te gaan werden we geblinddoekt. Ik herinner mij deze oefening van een Mindfulness cursus die ik heb gevolgd. Het is inderdaad vreemd om terug te gaan naar alleen ruiken en proeven van producten zonder het te zien. Het komt echt aan op smaak.

Biologische babygerechtjes

Na het proeven en meer inhoudelijke vragen die Gees met ons behandelde, gingen de deelnemers naar de mooie keuken in de Ekoplaza conceptstore. Ze werden in tweetallen gezet en moesten zelf met het recept aan de slag. Het was allemaal heel duidelijk en Gees liep langs om instructies te geven. Zij maakten ontbijt, lunch, diner en 2 tot 3

Foto : Sofia Mourato

Foto : Sofia Mourato

tussendoortjes/traktaties voor baby’s maar ook met een volwassene variant. Gees vertelt dat je je kindje gewoon mee kunt laten eten met volwassene, een beetje aangepast bij sommige gerechten, maar wel gezellig met zijn allen aan tafel.”

Samen proeven

Na drie kwartier konden we met zijn allen proeven. Wat was het lekker en allemaal ingrediënten waar je niet meteen aan denkt bij het maken van babyhapjes zoals zoete aardappel, rode linzen, amandelmeel en havermout. De workshop had nog veel langer mogen duren want Gees kan er uren over vertellen en ook bij de dames zijn er veel vragen. Na afloop kregen de deelnemers een goodiebag mee naar
huis met heerlijke ingrediënten van de Ekoplaza zodat ze het thuis konden uitproberen.

Foto : Sofia Mourato

Foto : Sofia Mourato

De workshop wordt nog gegeven in Den Haag (10 mei) en in Amsterdam (28 juni) en kost 24,95 euro inclusief een goodiebag ter waarde van 15 euro.
Leuk om jezelf op te trakteren of met een groep vriendinnen cadeau te doen!

Share this post

3 Replies to “Zelf koken voor je baby? Kookworkshop met biologische producten”

  1. Jessica Kooistra schreef:

    Wordt dit ook een keer in het Noorden van het land gegeven?

  2. Carla schreef:

    Beste Jessica, dat zou best een goed idee zijn hè?

  3. Ellie schreef:

    Ziet er super gezellig uit. Lijkt mij ook erg leuk om een keer te doen.

Gesloten voor reacties

scroll to top