De Bloggers van Babytjes.nl

Hieronder vind je de bloggers van Babytjes.nl. We zullen ze één voor één aan je voorstellen. Lijkt het je ook leuk om voor babytjes.nl te komen bloggen. leuk! Stuur dan een mailtje naar carla@babytjes.nl met je motivatie om mee te doen.

Stephanie Lampe, Slaap- en onrustdeskundige bij baby's

Stel je voor: je drinkt dagelijks een keer of acht het pure accuzuur uit je auto. Dat is best zuur en niet zo lekker. Stel je daarbij ook voor dat op je slokdarm allerlei wondjes zitten, waardoor het zuur nog eens extra inbrandt. Je kunt niet praten en niemand lijkt te begrijpen waarom je zo moeilijk doet. Je wordt alleen steeds plat neergelegd, waarbij het zuur nog eens extra omhoog komt en ze laten je misschien huilen. Vreemd? Dit is precies wat een baby met reflux ervaart.
Lees het nieuwe blog over reflux. wat kun je doen en hoe kun je reflux herkennen?

Betty Sluyzer, taalstimuleringsspecialist, auteur van kinderboeken en kinderliedjes blogt voor Babytjes.nl

buikje billen boekjeNaar je baby kijken en ermee spelen is echt het leukste wat er is. Elke dag is er iets anders te zien. Elke dag kan je baby meer. Heb je weleens gezien hoe je baby lacht als hij of zij bloot op het aankleedkussen ligt? Leuk hè ... Heb je ook weleens gezien wat hij doet als hij bloot is? Bewegen! Ik heb de verschoontijd en de na-het-badje-tijd altijd gebruikt om met mijn baby's te spelen, om voor ze te zingen, om een versje op te zeggen en vooral ook om ze aan te raken. Als je een armpje of beentje of de buik van de baby zacht, maar toch een heel klein beetje stevig aanraakt met een ontspannen vlakke hand en je zegt: Dit is je arm, en dit is je beentje enzovoort, dan leert je baby snel zijn eigen lichaam kennen.
Lees hier verder over babyliedjes en babyversjes...

Carla Siereveld, verloskundige en zwangerschapscoach blogt voor Babytjes.nl

Carla Siereveld verloskindige en zwangerschapscoachCarla Siereveld, getrouwd, moeder van 3 kinderen en al vele jaren werkzaam als verloskundige. Sinds 2009 heeft zij ook een praktijk voor ZwangerschapsCoaching & Counselling. Haar ervaring als verloskundige en moeder speelden mee in deze keuze. In de soms turbulente tijd die een zwangerschap of je (veranderde) leven met kinderen kan zijn, is het fijn als je met iemand kunt praten over je, soms onbegrepen, gevoelens/problemen en deze kunt verhelderen, zodat er een oplossing in zicht komt.

Lees het blog over Carla en hoe je in de zwangerschap je hart kunt volgen

Gonneke van Veldhuizen-Staas blogt nu voor Babytjes.nl

De eerste keer dat ik nadacht over borstvoeding was toen ik samen met mijn al meer ervaren schoonzusje de lijst van het kraamborgbureau doornam, 31 jaar geleden. ”Dit en dit en dit kun je doorstrepen” zei ze, terwijl ze met ferme hand een aantal items op het lijstje onleesbaar maakte, ”want jij gaat toch borstvoeding geven.” Dus. Vastgesteld feit.
Lees verder in het blog over Gonneke ...

Kraamverzorgende Geesje blogt voor babytjes.nl over kraamzorg

kraamzorg artikel Even voorstellen: Ik ben Geesje. In 1963 werd ik in Sellingerbeetse, een klein gehuchtje nabij Sellingen, geboren. Ik groeide op met een moeder die werkte als kraamverzorgende. Het vak is me dus met de paplepel in gegoten. In 1983 startte ik met de opleiding tot kraamverzorgende en in 1984 had ik mijn diploma op zak. In die tijd werd je opgeleid in een internaat. In mijn geval was dat ‘Noch Verder’ te Arnhem.
Lees haar nieuwste verhalen over kraamzorg...

3 moeders van prematuren, kleine kanjers, bloggen voor Babytjes.nl

moeders van prematurenAls je zwanger wilt worden of zwanger bent is het niet iets waar je over na wilt denken, maar helaas zijn er toch maar al teveel (aanstaande) ouders die te maken krijgen met de vroeggeboorte van hun kindje. Meer dan je in eerste instantie zou denken. Zo ook wij, Ellen, Hanneke en Janneke. Alle drie zijn wij moeder van een (of meer) ‘prematuurtje’. In onze zoektocht naar (h)erkenning hebben we elkaar leren kennen op een internetforum. Hier deelden we onze gevoelens, herinneringen en soms ons verdriet. Maar we kwamen ook samen tot de conclusie dat er erg weinig concrete informatie te vinden is voor ouders van een prematuur of de mensen uit hun omgeving. En dat is nu juist waar wij zoveel behoefte aan hadden.
Lees het blog over kleine kanjers en hun moeders

Rifka Burggraaff, moeder in Bangkok en schrijfster van ABC boekje

Sinds juli 2010 woont Rifka Spaanderman – Burggraaff (31) met haar man en dochtertje van nog geen 2 jaar oud in Bangkok, Thailand. In eerste instantie zijn ze op de bonnefooi vertrokken met slechts 2 koffers, 2 rugzakken en een kinderwagen. Na een half jaar besloten ze hun verblijf voor onbepaalde tijd te verlengen. Ze wonen nu in een mooi appartement in het centrum van Bangkok, hebben het (Nederlandse) bedrijf Bloom & Star opgericht dat zich onder andere richt op (kinder-)kleding en kinderboeken; het eerste product dat op de markt is gekomen is het wellicht bekende kinderboek Het ABC van Nederland.
Lees het blog over het leven van Rifka in Bangkok

Renske Tjoelker, mamas coach

Renske Tjoelker coacht met haar praktijk Mamas-coach moeders die weer willen genieten van het moederschap en alle andere leuke dingen in hun leven. Ze helpt moeders bij het verbeteren van de balans tussen werk en privé en moeders die geen roze wolk ervaren. Bij Renske kun je coachgesprekken voeren of de 8-weekse training 'Mindfulness voor Mamas' volgen. Renske is naast geschoold coach ook ervaringsdeskundige: ze is getrouwd en heeft 2 dochters (2008 en 2010).

Kijk voor meer info op www.mamas-coach.nl

Gonny Cappers

Gonny is moeder van vier zonen. Geboortes vormen een rode draad in haar leven. Sinds 2006 is ze een gecertificeerde doula en heeft ze vele bevallingen mogen begeleiden. Telkens weer ervaart ze de meerwaarde van haar inbreng. Een doula bij je bevalling betekent namelijk meer vertrouwen, meer eigen inbreng, meer weten, meer plezier met als uitkomst: een fijne bevalervaring met minder complicaties en betere moeder-kindbinding.Dit is ook aangetoond. Gonny ervaart het regelmatig in de praktijk. Wie kiest voor een doula, kiest voor extra persoonlijke begeleiding op maat. Te beginnen in de zwangerschap. Samen geboortewensen opstellen en informeren en inspireren richting de bevalling. Onafgebroken aanwezigheid en steun tijdens de bevalling en een geboorteverslag tot besluit. En soms loopt de doula nog een stukje mee tijdens het prille ouderschap. Het is niet afwachten welke doula dienst heeft, want zo werkt het niet. Een doula kies je namelijk zelf uit. Dat is wel zo prettig. Omdat de doula nog niet helemaal ingeburgerd is, vertelt Gonny in haar blogs graag over het doulaschap en haar ervaringen. Voor meer informatie én ervaringsverhalen kun je haar website bezoeken.praktijkeigenwijz.nl/

Het laatste nieuws op het gebied van zwangerschap en baby's

Copyright Babytjes.nl - webdesign Freddo.nl en Bea Budai - Informatie: webc@babytjes.nl - Disclaimer, Privacy en Cookies