Home - Baby - Buggy uitzoeken

Een buggy of wandelwagen kopen

rode blauwe en gele buggy Je ontkomt er niet aan, om je baby te kunnen vervoeren kun je niet zonder wandelwagen of buggy. Het verschil tussen deze beide zit hem in het volgende. Een wandelwagen is echt voor het dagelijks gebruik en is wat robuuster dan een buggy. De buggy is van oorsprong een wandelwagen om "erbij" te hebben. Over het algemeen is de buggy een lichtgewicht en inklapbaar model wandelwagen, vooral geschikt voor korte tripjes met je kind. Met een fietsendrager kun je eventueel je buggy aan de bagagedrager van je fiets bevestigen en zodoende heb je altijd een wandelwagen bij de hand.

Buggy kopen? Waar moet je op letten

Zoals eerder gezegd is de buggy in principe geen vervanger voor de wandelwagen maar heb je die naast de wandelwagen.

Bij de selectie van een buggy voor je baby moet je op een flink aantal punten letten.

 • Veiligheid
  Let ten eerste goed op de veiligheid. Heeft de buggy een deugdelijke veiligheidsgordel waarmee je je kindje goed kunt vastzetten? Het is belangrijk dat er ook een riempje tussen de beentjes doorgaat zodat je baby niet onder de gordel door kan glijden.
 • Remmen
  Controleer de werking van de remmen. Kies een buggy waarbij de remmen de wielen volledig blokkeren zodat je de buggy zelfs op een helling kunt parkeren.
 • Opvouwen
  Het vouwsysteem van de buggy bepaald voor een belangrijk deel de handelbaarheid van de buggy. Gaat het in- en uitklappen eenvoudig dan zal je dit zeer veel ergernis schelen want je zult in de praktijk de buggy vaak in - en uitklappen.
 • Handgrepen instellen
  Let ook op de instelbaarheid van de handgrepen of duwstang zodat beide ouders de buggy kunnen verstellen op een voor hun comfortabele hoogte. Het is zeer vermoeiend een hele dag voorovergebogen achter een buggy te moeten sjokken door een winkelstraat.
 • Schoonhouden
  De stof van de buggy moet afwasbaar zijn. Iedere baby maakt er graag een smeerboel van. Er wordt gemorst met de drinkbeker of kruimels. De stof moet je dus echt makkelijk kunnen reinigen.
 • Opslagruimte
  Een volgende punt van aandacht is de opslagruimte achter en onder de buggy. Zit er vaste opslag ruimte is of aan de buggy? Kun je tijdens het winkelen makkelijk boodschappen meenemen naar de kassa?
 • Wind- en regenkap
  Een kap die je tijdens slecht weer over de wandelwagen kunt plaatsen beschermt je kindje tegen wind en regen. Het is handig als de kap tijdens de mooie dagen volledig te verwijderen is.
 • Verstellen buggy
  Is het zitgedeelte van de buggy verstelbaar zodat je de buggy bij kunt stellen als je baby groeit. Het is plezierig als je de rugleuning onafhankelijk van de zitting kunt verstellen zodat je kindje ook lekker kan liggen als daar behoefte aan is.
 • Materiaal onderstel
  Het materiaal waar het onderstel (de constructie) van de buggy van gemaakt is maakt verschil. Een metalen onderstel zal duurzamer zijn dan plastic maar plastic heeft weer als voordeel dat het lichter is. Er zijn moderne constructie materialen die licht en duurzaam zijn.
 • Prijs
  Bij de selectie van een buggy is de prijs een van de belangrijkste factoren. Denk er om dat een hogere prijs vaak ook betekend dat de buggy meer functies heeft of van betere materialen is gemaakt. Duur wil niet per definitie zeggen dat een buggy beter is. Smaak bepaald ook een groot deel van je keuze en het kan natuurlijk zijn dat je nou net toevallig echt die Ferrari buggy wilt hebben omdat je nu eenmaal Ferrari fan bent. Denk er ook om dat een buggy vaak meerdere kinderen "meegaat". Het lijkt bij je eerste kindje een flinke investering maar als je de buggy later kunt gebruiken voor je volgende kindje...dan is het natuurlijk een ander kostenplaatje.
 • Aantal zitplaatsen
  Nu we het toch over meerdere kinderen hebben... heb je twee kinderen die qua leeftijd dicht op elkaar zitten dan zijn er buggy's met twee zitplaatsen te koop. Je kunt kiezen voor twee stoeltjes achter elkaar maar ook modellen met twee plaatsen naast elkaar zijn verkrijgbaar.
 • Sporten en de buggy
  Ben je van plan om je baby mee te nemen als je gaat joggen, kies dan voor een buggy die daarvoor geschikt is. Er zijn speciale buggy's in de handel die geschikt zijn om achter hard te lopen.

Veel plezier met het kiezen van een buggy, hieronder hebben we voor je nog even de belangrijkste internet winkels op een rijtje gezet waar je je makkelijk online kunt oriënteren.

Online oriënteren op buggy's

tweeling in buggyHet aantal webshops in Nederland is enorm, zo ook voor het kopen van een buggy of wandelwagen. Je kunt er voor kiezen je buggy te bekijken en te kopen bij een "normale" winkel maar de service en het gemak van een online winkel doet daar tegenwoordig zeker niet voor onder.

 

Grote winkelketens zoals hebben vaak een prachtige webwinkel.

Het laatste nieuws op het gebied van zwangerschap en baby's

Copyright Babytjes.nl - webdesign Freddo.nl en beabudai.nl - Informatie: webc@babytjes.nl - Disclaimer, Privacy en Cookies