Home - Zwanger - Gezichtsverzorging tijdens zwangerschap

Zwangerschapshormonen en je huid

Door hormonen kan je huid tijdens de zwangerschap veranderen. De ene vrouw krijgt een vette huid de andere krijgt juist last van een droge huid. Dit verschijnsel is vaak tijdelijk in het begin van de zwangerschap. Bij een vette huid kun je de producten weer gaan gebruiken die je in de puberteit ook gebruikte (met uitzondering van de uitdrogende producten) totdat de puistjes weer zijn verdwenen. Daarna kun je de producten die je altijd al gebruikte weer gaan gebruiken. Houd je huid goed vochtig en ontvet niet teveel. Bij een droge huid moet je een vochtinbrengende crème gaan gebruiken, gebruik de hiervoor de hydraterende producten en drink voldoende water. Je kunt je huid goed verzorgen, maar het is ook belangrijk jezelf van binnenuit goed te verzorgen door goede voeding en voldoende rust.

Couperose tijdens je zwangerschap

Rode blosjes in het gezicht worden ook wel couperose genoemd. Deze rode blosjes zijn te zien doordat de vaatwanden in de huid te zien zijn. Wil je je huid goed verzorgen, zorg er dan voor dat je producten gebruikt die de doorbloeding in het gezicht niet stimuleren. Zorg verder voor goede voeding, bescherm jezelf goed tegen de zon, drink geen alcohol en stop met roken.

Vocht vasthouden tijdens je zwangerschap

Ook in je gezicht kun je last hebben van vocht vasthouden, er zijn ontzwellende producten te koop. Drink voldoende water, hierdoor worden de gifstoffen afgevoerd. Een goedkope oplossing is plakjes komkommer op je ogen, dit werkt ook ontzwellend en kalmerend. Bovendien zijn er gel-oogcremes en vochtafvoerende maskers te koop. Heb je last van donshaartjes in je gezicht? Harsen wordt afgeraden. Je wenkbrauwen zijn belangrijk voor het gezicht. Als je ervoor zorgt dat ze mooi geëpileerd zijn, krijg je een frisse uitkijk en valt het minder op dat je vocht vasthoud rond je ogen. Het opzwellen van de oogleden komt vaak voor in de laatste maanden van de zwangerschap, maar vertel de verloskundige of de arts wel dat je er last van hebt.

Algemene gezichtsverzorging tijdens je zwangerschap

Begin de ochtend met het reinigen van je gezicht, gebruik daarna een dagcrème die je beschermd. Reinig voor het naar bed gaan opnieuw (ook al gebruik je geen make-up) en verzorg je gezicht voor de nacht met een nachtcrème. Op deze manier wordt je huid beschermd tegen onder andere luchtvervuiling en uitdroging. Heb je vragen over hoe je je gezicht moet verzorgen tijdens de zwangerschap, dan kun je natuurlijk altijd terecht bij je eigen schoonheidsspecialiste. Je kunt je tijdens een behandeling heerlijk laten verwennen, daardoor voel je je vaak ook weer wat fijner en zit je weer lekker in je vel. Heel veel merken hebben speciale producten voor zwangeren en zelfs speciale schoonheidsbehandelingen. Een paar voorbeelden daarvan zijn: Ariane Inden Clarins Weleda

Heb je een feestje of ga je trouwen?

Tijdens de zwangerschap kun je er stralend uitzien! Met een goede crème, een blusher, een mascara en een lipgloss kun je wonderen verrichten. In de bladen zie je dat vrouwen er op een natuurlijke manier prachtig uit kunnen zien. Ook hier geldt: Less is more!

Zwangerschapsmasker

zwangerschapsmasker Een zwangerschapsmasker of chloasma ontstaat onder invloed van zwangerschapshormonen, die ervoor zorgen dat de structuur van je huid verandert. Tijdens je zwangerschap kan je huid dan ook droger of juist vetter aanvoelen dan normaal. Ook de hoeveelheid pigment in je huid kan veranderen. Je kunt de huid beschermen door niet in de zon te gaan en een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken. Smeer je gezicht iedere twee uur in. Je kunt het zwangerschapsmasker wel wat maskeren door met make-up te werken. Je kunt dan een foundation gebruiken.

Tot slot

Besteed aandacht aan jezelf, verzorg jezelf en....

"een natuurlijke look is het beste, maar daar is wel make-up voor nodig"

citaat: Calvin Klein

Met dank aan Gea de Jonge

Meer beautytips tijdens je zwangerschap?

Misschien wil je nog meer tips over de verzorging van je huid of over de haarverzorging tijdens de zwangerschap

beautytips tijdens de zwangerschap
info over de verzorging van je haar tijdens de zwangerschap

Het laatste nieuws op het gebied van zwangerschap en baby's

Copyright Babytjes.nl - webdesign Freddo.nl en Bea Budai - Informatie: webc@babytjes.nl - Disclaimer, Privacy en Cookies