Home - Borstvoeding - Hulp nodig bij borstvoeding?

Heb je hulp nodig bij borstvoeding?

Heb je hulp nodig bij borstvoeding geven of wil je graag een borstvoedingscursus volgen? Hieronder zijn een paar borstvoedingsorganisaties voor je uitgelicht en vertellen ze wat ze doen.

La Leche League

logo la leche league Borstvoedingorganisatie La Leche League is de Nederlandse afdeling van La Leche League International. Wereldwijd geven wij al vanaf 1956 (a.s.) ouders informatie en ondersteuning over alle aspecten van borstvoeding geven. Moeder-tot-moeder-contact is de basis van ons werk. Borstvoeding? Wij zijn er voor! Meer informatie op de website

Borstvoeding in Friesland

moeder geeft borstvoeding Met z'n allen voor borstvoeding!
Als het om borstvoeding gaat, kunnen zorgverleners en vrijwilligers eigenlijk niet zonder elkaar. Voor Friesland is er een loket - in de vorm van een internetpagina - waar iedereen terecht kan. Bijvoorbeeld voor informatie over borstvoedingcursussen en adressen van contactpersonen in Friesland.
www.borstvoedinginfriesland.nl

Moedermelk Netwerk

moedermelk netwerk Soms zijn er situaties waarin je jouw baby niet zelf kunt voeden terwijl je toch wilt dat je baby moedermelk krijgt. Op dat moment kan donormelk een uitkomst zijn. In Nederland komt er medio 2010 een moedermelkbank in het Sophia Kinderziekenhuis. De donormelk die zij verstrekken is alleen toegankelijk voor premature en/of zieke baby’s. Voor gezonde, op tijd geboren kinderen is er een niet commerciële databank opgericht: een Netwerk van moeders die graag voor je willen kolven en zo een uitkomst bieden. Op de website kan je bekijken wat de criteria zijn om melk te doneren of te ontvangen.

Borstvoeding.com

kenniscentrum borstvoeding Op de website borstvoeding.com van het Kenniscentrum Borstvoeding vind je werkelijk alles wat je wilt weten over borstvoeding: wetenschappelijke artikelen, ervaringsverhalen, foto's, columns… Verschillende lactatiekundigen werken mee aan de site, maar ook veel moeders met borstvoedingervaring. Bij Borstvoeding.com vind je antwoorden op heel veel vragen. Ook kan je je hier heel goed voorbereiden op borstvoeding in de tijd dat je zwanger bent: het is bekend dat een goede voorbereiding je kansen enorm vergroot op een succesvolle borstvoedingperiode. Het Kenniscentrum Borstvoeding is een non-profit organisatie en staat onder leiding van Stefan Kleintjes, kinderdiëtist.

Een lactatiekundige raadplegen?

Een lacatiekundige is gespecialiseerd in het verlenen van ondersteuning bij het geven van borstvoeding. Als je dus problemen ondervindt met het geven van borstvoeding en je kunt zelf geen oplossing vinden dan zou je een lactatiekundige kunnen raadplegen. Je kunt er samen voor kiezen of je voor een telefonisch consult gaat of dat je langskomt op het spreekuur. Er zijn ook lactatiekundigen die huisbezoeken doen. Bij babytjes.nl hebben we een aantal lactatiekundigen voor je gevonden, hun website vind je hieronder.

Mieke van Rijn

baby aan borst De meeste ouders zullen weinig tot geen problemen ondervinden bij het geven van borstvoeding. Soms zijn er echter omstandigheden waarbij ondanks hulp en advies van andere zorgverleners problemen ontstaan rondom het geven van borstvoeding. In zo'n geval kan een lactatiekundige met haar specialistische kennis hulp bieden. Mieke van Rijn-Remans is lactatiekundige IBCLC in de regio Rotterdam-Gorinchem en randgemeentes. Zij is vijf jaar lang contactpersoon geweest van Vereniging Borstvoeding Natuurlijk en sinds 2008 lactatiekundige. In de regio Hoekse Waard is zij werkzaam voor Borstvoedingscentrum Elmar. Meer informatie kun je vinden op de website: uit volle borst.nl

Annet Mulder

logo kraamafdeling almelo “Genieten van het geven van borstvoeding”! Als je aan het genieten bent, is specialistische hulp niet nodig. Als er echter hobbels op de weg komen waar je niet mee verder kunt, kan het verstandig zijn om een lactatiekundige in te schakelen. Annet Mulder, lactatiekundige IBCLC is werkzaam in ZGT Almelo. Zij begeleidt ouders met borstvoedingsproblemen op de kraam- en zuigelingenafdeling. Zij kan ook ingeschakeld worden voor consulten buiten het ziekenhuis. Dit kan een telefonisch consult of een huisbezoek zijn. Annet Mulder verhuurt en verkoopt borstkolven en voedingskussens en andere hulpmiddelen bij borstvoeding. Zij geeft deskundig advies en is ook buiten kantoortijden te bereiken. Informatie over tarieven en hoe je haar kunt bereiken kun je vinden op www.zgt.nl zoekfunctie lactatiekundige.

Angelique Dekker

Problemen met borstvoeding?
Laat je helpen. Naast de lactatiekundige praktijk, ben ik als kinderverpleegkundigen meer dan 10 jaar werkzaam geweest in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Als lactatiekundige IBCLC heb ik ruime ervaring in het begeleiden van borstvoeding bij ouders met gezonde en zieke zuigelingen. Veel problemen zijn op te lossen en anders zoek ik samen met ouder(s) en eventuele andere zorgverleners naar de beste alternatieven.

 

 

Werkzaam in de hele regio Utrecht. www.babyenborstvoeding.nl

Meer informatie over borstvoeding

Wij hebben een aantal specifieke artikelen over borstvoeding.
(bijna) Alle borstvoedingsbegrippen worden toegelicht in ons Borstvoedings ABC.
In onze afdeling Borstvoeding vind je veel algemene adviezen over borstvoeding.


Het laatste nieuws op het gebied van zwangerschap en baby's

Copyright Babytjes.nl - webdesign Freddo.nl en Bea Budai - Informatie: webc@babytjes.nl - Disclaimer, Privacy en Cookies