Home - Baby - Kinderziekten - Kinkhoest

Kinderziekte de Kinkhoest (Pertussis)

De kinkhoest is een zeer besmettelijke bacteriële infectieziekte die ernstige hoestaanvallen veroorzaakt waarbij het kind in ademnood komt. De Kinkhoest kan op iedere leeftijd voorkomen maar komt over het algmeen vaker voor bij kinderen onder de 5 jaar.

Symptomen van de kinderziekte Kinkhoest

De eerste symptonen van de Kinkhoest lijken vaak op die van een eenvoudige verkoudheid. Na enige tijd komen echter de ernstige hoestaanvallen met ademnood en heftig inademen, dit kan samengaan met vorming van slijm tijdens het hoesten en overgeven ten gevolge van het hoesten.

Behandeling van de kinderziekte Kinkhoest

Er bestaat geen effectieve behandeling tegen de Kinkhoest. Wel schrijft de huisarts soms een antibioticakuur voor om de besmettelijke periode te verkorten. In Nederland zit de inenting tegen de Kinkhoest in het Rijksvaccinatieprogramma.

Besmettelijkheid van de kinderziekte Kinkhoest

De Kinkhoest wordt overgebracht op andere kinderen door niezen en of hoesten en de tijd tussen de besmetting en het uitbreken van de ziekte (incubatietijd) is ongeveer 7 - 10 dagen.

Informatie over de kinderziekte Kinkhoest

Ga bij een vermoeden van Kinkhoest altijd naar je huisarts (zeker bij kleine baby's).

Meer informatie over kinderziekten en zwangerschap vind je in ons special over Zwangerschap en Kinderziekten

LET OP

Deze informatie is niet bedoeld om vast te stellen welke ziekte je kindje heeft en zeker geen vervanging van een consult door je huisarts of kinderarts. Neem in geval van twijfel en bij een ernstig ziek kind ALTIJD contact op met je huisarts. Volg je moedergevoel, dat is vaak een betere raadgever dan welke website dan ook.

 

Het laatste nieuws op het gebied van zwangerschap en baby's

Copyright Babytjes.nl - webdesign Freddo.nl en Bea Budai - Informatie: webc@babytjes.nl - Disclaimer, Privacy en Cookies