Home - Baby - Kinderziekten - Mazelen

Kinderziekte de Mazelen (Morbilli)

De Mazelen is een heel erg besmettelijke kinderziekte die gepaard gaat met koorts en een herkenbare huiduitslag.

Symptomen van de kinderziekte de Mazelen

De eerste symptomen van de Mazelen zijn een droge hoest, koorts, verkoudheid, een loopneus of verstopte neus en witte vlekjes met een rode stip op het wangslijmvlies in de mond. Na enige tijd treedt een vlekkerige rode huidslag op die niet jeukt en zich over het gehele lichaam kan verspreiden. De huid kan ruw aanvoelen.

Behandeling van de kinderziekte de Mazelen

Er bestaat geen effectieve behandeling tegen de Mazelen. Wel schrijft de huisarts soms koorstverlagen medicijnen voor omdat de koorts bij de mazelen erg hoog op kan lopen. Als complicatie van de Mazelen kan een bacteriele infectie van de luchtwegen optreden waarvoor de huisarts dan een antibioticakuur kan voorschrijven. In Nederland zit de inenting tegen de Mazelen in het Rijksvaccinatieprogramma als onderdeel van de BMR vaccinatie.

Besmettelijkheid van de kinderziekte de Mazelen

De Mazelen wordt overgebracht op andere kinderen door niezen en of hoesten. De ziekte is besmeteelijk van ca. 2 dagen vóór het ontstaan van de huiduitslag tot ca. 5 dagen na het ontstaan van de huiduitslag.

Informatie over de kinderziekte de Mazelen

Ga bij een vermoeden van Mazelen altijd naar je huisarts.

Meer informatie over kinderziekten en zwangerschap vind je in ons special over Zwangerschap en Kinderziekten

LET OP

Deze informatie is niet bedoeld om vast te stellen welke ziekte je kindje heeft en zeker geen vervanging van een consult door je huisarts of kinderarts. Neem in geval van twijfel en bij een ernstig ziek kind ALTIJD contact op met je huisarts. Volg je moedergevoel, dat is vaak een betere raadgever dan welke website dan ook.

 

Het laatste nieuws op het gebied van zwangerschap en baby's

Copyright Babytjes.nl - webdesign Freddo.nl en beabudai.nl - Informatie: webc@babytjes.nl - Disclaimer, Privacy en Cookies