Home - Baby - Kinderziekten - Rode Hond

Kinderziekte de Rode Hond (Rubella)

De Rode Hond is een heel erg besmettelijke maar voor kinderen betrekkelijk onschuldige kinderziekte die gepaard gaat met lichte koorts en een rode/roze huiduitslag.

Symptomen van de kinderziekte de Rode Hond

De eerste symptomen van de Rode Hond zijn gezwollen klieren achter de oren en in de nek. Na ca. 1 dag ontstaat een roze/rode uitslag in het gezicht en achter de oren die niet jeukt. De uitslag kan zich over het lichaam verspreiden. De uitslag zal na een dag of 3 weer verdwijnen. Je kind kan ook last hebben van branderige ogen en lichte koorts.

Behandeling van de kinderziekte de Rode Hond

Er bestaat geen effectieve behandeling van de Rode Hond. Wel schrijft de huisarts soms pijnstillers voor om de klachten te laten verminderen.

Besmettelijkheid van de kinderziekte de Rode Hond

De Rode Hond is zeer besmettelijk en wordt overgebracht op anderen door niezen en of hoesten. De ziekte is besmettelijk van ca. 10 dagen vóór het ontstaan van de huiduitslag tot ca. 10 dagen na het ontstaan van de huiduitslag.

Informatie over de kinderziekte de Rode Hond

LET OP: Rode Hond is voor zwangere vrouwen een zeer gevaarlijke ziekte die een ernstige bedreiging vormt voor het ongeboren kind. Ga bij een vermoeden van Rode Hond altijd naar je huisarts.

Meer informatie over kinderziekten en zwangerschap vind je in ons special over Zwangerschap en Kinderziekten

LET OP

Deze informatie is niet bedoeld om vast te stellen welke ziekte je kindje heeft en zeker geen vervanging van een consult door je huisarts of kinderarts. Neem in geval van twijfel en bij een ernstig ziek kind ALTIJD contact op met je huisarts. Volg je moedergevoel, dat is vaak een betere raadgever dan welke website dan ook.

 

Het laatste nieuws op het gebied van zwangerschap en baby's

Copyright Babytjes.nl - webdesign Freddo.nl en beabudai.nl - Informatie: webc@babytjes.nl - Disclaimer, Privacy en Cookies