Home - Borstvoeding - Borstvoedingsbeha

Waarom een voedingsbeha?

borstvoedingsbeha De borst in de borstvoedingsperiode
Na de geboorte duurt het twee tot drie dagen voordat de melktoevoer op gang komt. Eerst produceert de borst voormelk, zogenaamde colostrum, die bijzonder rijk is aan voedings- en afweerstoffen. Op de derde dag vindt de melktoevoer plaats en vult de borst zich met moedermelk. Onder invloed van hormonen komt de melkproductie op gang. De hormonen zorgen ervoor dat in de melkblaasjes melk wordt aangemaakt die vervolgens bij het geven van borstvoeding door de melkgangen stroomt. Wanneer de borst zich voor de eerste maal vult, wordt deze vaak stevig en vol. De borst vult zich met weefselvloeistof en wordt ook sterker doorbloed. Dit kan zelfs pijn doen, maar deze verschijnselen verdwijnen weer snel.

Waarom borstvoeding het beste is voor moeder en kind

De baby krijgt met moedermelk alles wat nodig is voor een gezonde groei en nog veel meer:

  • De moedermelk bevat stoffen die de baby beschermen voor infecties en allergieën;
  • Borstvoeding bevordert de emotionele binding tussen moeder en kind;
  • Het zuigen stimuleert de zenuw- en spierfuncties van de baby en dit heeft een gunstig effect op de ontwikkeling van het kind.

Voor de moeder heeft het geven van borstvoeding talrijke voordelen:

  • Het beschermt tegen infecties en vermindert het bloedinggevaar na de geboorte;
  • De hormonen die vrij komen zorgen ervoor dat de baarmoeder sneller herstelt;
  • Door het geven van borstvoeding worden extra calorieën verbruik en dat is gunstig voor het gewicht en figuur.

Een voedingsbeha geeft de juiste ondersteuning

baby krijgt borstvoedingOmdat de borst in de borstvoedingsperiode zwaarder is, heeft deze voldoende steun nodig om in vorm te blijven. Daarom garanderen de voedingsbeha´s van Anita maternity niet alleen een uitstekende pasvorm, maar ook optimale ondersteuning tot in grote maten. De cups zijn voorgevormd zodat de naad de borst niet irriteert, die in de eerste tijd ná de melktoevoer bijzonder gevoelig is. Het slimme KwikKlip® systeem maakt het mogelijk de beha met één hand te openen en te sluiten, terwijl de baby veilig op de arm gedragen wordt.

Schouderbanden en cups zijn zo verwerkt dat deze bij het geven van borstvoeding niet kunnen weg glijden. Koop een voedingsbeha op zijn vroegst aan het begin van de negende maand van de zwangerschap omdat de borst dan niet meer groter wordt. De beha moet niet te nauw zitten, dan wordt de melktoevoer verhinderd. Het personeel in de lingeriespeciaalzaak of babyspeciaalzaak geeft u graag advies over de juiste maat.

Informeer al tijdens de zwangerschap bij de verloskundige of lactatiedeskundige naar het geven van borstvoeding. In veel plaatsen worden ook cursussen aangeboden ter voorbereiding op het geven van borstvoeding. Wanneer je van te voren weet wat belangrijk is bij het geven van borstvoeding, dan geeft dat de noodzakelijke zekerheid en vertrouwen. Bron: www.Anita.nl

Het laatste nieuws op het gebied van zwangerschap en baby's

Copyright Babytjes.nl - webdesign Freddo.nl en beabudai.nl - Informatie: webc@babytjes.nl - Disclaimer, Privacy en Cookies