Home - Zwangerschap - Misselijkheid tijdens je zwangerschap

Als je misselijk bent

Je test is positief! Echt super natuurlijk, maar je merkt dat je ook al misselijk bent! Bij de meeste zwangeren begint misselijkheid rond de 6 weken zwangerschap.

De misselijkheid wordt veroorzaakt door de hormonen die door je zwangerschap aangemaakt worden. Toch kan het zijn dat je al voor 6 weken zwangerschap misselijk bent.

De mate van misselijkheid verschilt van zwangere tot zwangere. De één heeft alleen ‘s ochtends last, de ander de hele dag door en weer een ander helemaal niet. Het kan een geruststellende gedachte zijn dat de misselijkheid geen kwaad kan voor je baby, maar vervelend is het natuurlijk wel.

Braken en misselijkheid, wat kun je doen?

Ook als je moet braken kan dit voor je baby geen kwaad. Soms helpt het om kleine beetjes te eten in plaats van hele maaltijden. Door je eten wat meer te spreiden over de dag is je maag nooit helemaal leeg en dat vermindert het gevoel van misselijkheid vaak.

Probeer kruidige etenswaren te vermijden en eet vooral waar je zin in hebt, zodat je altijd iets binnenkrijgt. Een licht ontbijt op bed (bijvoorbeeld een beschuit met thee) kan de ochtendmisselijkheid flink verminderen.

Voldoende drinken en uitdrogen

Het drinken van voldoende vocht is met name belangrijke als je veel moet braken, zorg er dan voor dat je minimaal 1,5 liter vocht binnenkrijgt om uitdroging te voorkomen.

Indien dit niet lukt neem dan contact op met een verloskundigenpraktijk, ook als je je nog niet had aangemeld.

Bij de meeste zwangeren wordt de misselijkheid rond 12 weken zwangerschap minder omdat de hormonen dan niet meer stijgen. Helaas zijn er ook zwangeren die de gehele zwangerschap misselijk blijven.

Het laatste nieuws op het gebied van zwangerschap en baby's

Copyright Babytjes.nl - webdesign Freddo.nl en beabudai.nl - Informatie: webc@babytjes.nl - Disclaimer, Privacy en Cookies