Hoe zit het met sporten tijdens de zwangerschap?

Als je zwanger raakt, verandert er veel in je dagelijks leven. Zo ook bij het sporten, want intensieve krachttrainingen zullen er even niet meer voor je in zitten. Waarschijnlijk wil je nog wel fit blijven de komende maanden, maar weet je niet welke oefeningen wel en niet kunnen? Om je op weg te helpen vind je hieronder de antwoorden op een aantal vragen, zodat je tijdens je zwangerschap op een gezonde manier kan blijven bewegen.

Lees verder...

Wat te doen als jouw kind niet wakker wordt van de plaswekker?

Sommige kinderen zijn binnen de kortste keren zindelijk, terwijl het bij anderen lang duurt voordat ze niet meer in hun broek of bed plassen. Als jouw kind nog geregeld een ongelukje heeft, zorgt dit vast en zeker voor de nodige frustraties. Mogelijk heb je wel een plaswekker gekocht om bedplassen tegen te gaan.

Lees verder...

Nederland waardeert massaal moeders, 85% van Nederland viert Moederdag

Kinderen (93%) vinden het leuker om Moederdag te vieren dan vaders of moeders zelf (beide 81%) Vaders (63%) en kinderen (69%) zien het vieren van Moederdag als blijk van waardering Bijna alle kinderen (93%) vinden het leuk om Moederdag te vieren en proberen hun moeder écht te verrassen op Moederdag 

Lees verder...

‘Veilig door het eerste jaar’

Het complete handboek voor de eerste 12 maanden met je baby ‘Veilig door het eerste jaar’ is hét onmisbare handboek voor alle moeders en vaders (to be), geschreven door de bekendste verloskundige van Nederland: Beatrijs Smulders. In dit boek worden de eerste twaalf maanden van het leven met een baby besproken: de bevalling, de kraamtijd en de eerste maanden daarna.

Lees verder...

Wat als…. Jouw vrouw net is bevallen?

Jouw partner heeft net alles op alles gezet om jullie langverwachte kind te baren; uitgeput en voldaan ligt dat kleintje nu in haar armen. De komende weken worden uiteraard een rollercoaster en het wordt wennen voor jullie beiden. Toch is het goed om er bij stil te staan dat jouw geliefde de afgelopen negen maanden ook al in een flinke rollercoaster heeft gezeten en dat de bevallingsperiode voor haar waarschijnlijk een stuk zwaarder is geweest dan dat jij dat hebt ervaren.

Lees verder...

Leuke cadeautips voor de geboorte van een baby

Eindelijk op kraamvisite, hoera! Weet u alleen niet zo goed wat het geschikte cadeau is voor de komst van de baby? In dit artikel vindt u handige cadeautips, zodat u tijdens de kraamvisite een prachtcadeau kunt geven. Hoe vindt u een cadeau dat van pas komt? Er zijn cadeaus die altijd van pas komen. Denk bijvoorbeeld aan babykleertjes of leuke decoratie voor de kamer. Wanneer u een cadeau gaat kopen voor de baby, zijn er een paar eigenschappen waar u rekening mee kunt houden:

Lees verder...

Leuke geboorte posters ontwerpen en afdrukken

Tegenwoordig worden er steeds meer leuke kraamcadeaus aangeboden. Een mogelijkheid daarvan is het laten ontwerpen van een geboorte poster. Het kan een cadeau zijn die u tijdens de geboorte van uw zoon of dochter krijgt. Daarnaast kan het natuurlijk ook iets zijn wat u uzelf cadeau wil doen om een mooi aandenken te hebben aan de geboorte van uw kind. Mocht u nog graag posters afdrukken, lees dan snel verder voor de leukste ideeën.

Lees verder...