Meander Medisch Centrum biedt IVF-puncties onder sedatie aan

Wanneer een gewenste zwangerschap uitblijft kan IVF of ICSI soms uitkomst bieden. In Meander Medisch Centrum kunnen vrouwen met een onvervulde kinderwens samen met hun partner terecht op de polikliniek Fertiliteit. Na een oriënterend fertiliteitsonderzoek kan Meander verschillende vruchtbaarheidsbehandelingen uitvoeren zoals IVF (in-vitrofertilisatie) en ICSI (intracytoplasmatische sperma injectie).

Lees verder...

Paracetamol gebruik en zwangerschap

Op 24 september 2021 is een artikel in het wetenschappelijk tijdschrift Nature gepubliceerd over paracetamol gebruik in de zwangerschap. Hier is door verschillende media aandacht aan besteed. Het Lareb heeft zijn informatie aangepast en geeft een duidelijke beschrijving en advies: Paracetamol is tijdens de zwangerschap nog wel de beste keus bij hevige pijn en koorts. Gebruik het dan zo kort als nodig is en overleg met je zorgverlener als de klachten niet overgaan.

Lees verder...

Máxima MC krijgt donormelk van de Nederlandse Moedermelkbank

Vanaf nu heeft Máxima MC (MMC) donormelk beschikbaar voor te vroeg geboren baby’s die zijn opgenomen op de Neonatale Intensive Care Unit (NICU). De donormelk is afkomstig van de Nederlandse Moedermelkbank uit Amsterdam. De donormelk is voor te vroeg geboren baby’s van wie de moeder geen of onvoldoende moedermelk heeft.

Lees verder...

Van ‘vroem’ naar ‘zoef’, hoog tijd om ons beeld van een auto bij te stellen

Vandaag de dag zien we veel elektrische auto’s op straat en dat zullen er in de toekomst alleen maar meer worden. Wat volwassenen aan kinderen leren over auto’s is echter niet met de tijd meegegaan en daardoor enorm ouderwets. Het geluid van een auto omschrijven ze nog steeds als ‘vroem’ en in tekeningen komt er standaard een wolkje uit de uitlaat.

Lees verder...

Landelijk onderzoek naar meerwaarde 13-wekenecho van start

Vanaf 1 september 2021 kunnen alle zwangere vrouwen in Nederland een 13-wekenecho krijgen. Dit gebeurt in het kader van een groot nationaal onderzoek dat de meerwaarde van het toevoegen van deze echo aan het programma prenatale screening onder de loep neemt.
Het doel van het project is om in kaart te brengen of de voordelen van een extra echo in de zwangerschap opwegen tegen de nadelen hiervan.

Lees verder...

Dé oplossing voor spetterende badmomenten met je kleintje

Blijf droog met dé badkamer essential van nu, de Mommy Dry Towel Herken je dat? Een volledig natte outfit na het ‘spetterende’ badmomentje met je kleintje. Met de Mommy Dry Towel van Bobbé is dit verleden tijd en geniet je volledig van van het speelse badritueel van je kleine rebel. De collectie van Bobbé bestaat uit kleurige badkamer essentials voor mama’s en papa's met kleintjes tussen de 0-4 jaar.

Lees verder...

Verzekeringen aanpassen bij gezinsuitbreiding

Het is aan te raden om eens goed naar je verzekeringen te kijken als je zwanger of net bevallen bent. Waar moet je op letten? En wat moet je doorgeven bij je huidige verzekeraars? Wij hebben een aantal belangrijke zaken voor je op een rij gezet omtrent de zorgverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en inboedelverzekering.
Binnen vier maanden na de geboorte van je kindje moet hij of zij aangemeld zijn bij jouw zorgverzekering of die van je partner. Doe je dit te laat? Dan moet je de gemaakte zorgkosten zelf betalen.

Lees verder...

Beverbende: een spel om goed bij op te letten

De zomervakantie zit er weer bijna aan te komen en dat betekent dat de spelletjes weer onder het stof vandaan gehaald kunnen worden. Gezelschapsspellen, die verankerd zijn in de Nederlandse cultuur, worden in de zomerperiode dan ook massaal in koffers gestopt als men een plekje zoekt op de camping.

Lees verder...