Verzekeringen aanpassen bij gezinsuitbreiding

Het is aan te raden om eens goed naar je verzekeringen te kijken als je zwanger of net bevallen bent. Waar moet je op letten? En wat moet je doorgeven bij je huidige verzekeraars? Wij hebben een aantal belangrijke zaken voor je op een rij gezet omtrent de zorgverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en inboedelverzekering.
Binnen vier maanden na de geboorte van je kindje moet hij of zij aangemeld zijn bij jouw zorgverzekering of die van je partner. Doe je dit te laat? Dan moet je de gemaakte zorgkosten zelf betalen.

Lees verder...

Beverbende: een spel om goed bij op te letten

De zomervakantie zit er weer bijna aan te komen en dat betekent dat de spelletjes weer onder het stof vandaan gehaald kunnen worden. Gezelschapsspellen, die verankerd zijn in de Nederlandse cultuur, worden in de zomerperiode dan ook massaal in koffers gestopt als men een plekje zoekt op de camping.

Lees verder...

Voedingsadviezen zwangere vrouwen uitgelegd

Door gezond en gevarieerd te eten en drinken volgens de Schijf van Vijf krijgen zwangere vrouwen het grootste deel van de benodigde voedingsstoffen binnen en is de kans op het binnenkrijgen van te veel schadelijke stoffen kleiner. Daarnaast krijgen zwangeren onder andere het advies om te letten op het binnenkrijgen van voldoende calcium, jodium en ijzer, twee keer per week vis te eten en om een foliumzuur en vitamine D supplement te slikken

Lees verder...

Zo creŽer je een extra kinderkamer in huis

De woningprijzen in ons land zijn de afgelopen jaren sterk gestegen. Iedere vierkante meter woonruimte is dus fors duurder geworden. Doordat sinds de coronacrisis veel mensen zijn gaan thuiswerken, is er juist extra ruimte nodig thuis. Wat nu als je van een extra kamer een werkkamer hebt gemaakt, en nu zwanger bent? Waar moet dan de babykamer komen?

Lees verder...

Vernieuwd Willem-Alexander Kinderziekenhuis opent online zijn deuren

Tijdens het online kindercongres ĎItís A Kind of Magicí opent het vernieuwde Willem-Alexander Kinderziekenhuis, het kinderziekenhuis van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), op 18 juni officieel zijn deuren. Het wordt een mooi feest waarin Thijs van Heel Holland Bakt samen met kinderen cup cakes gaat bakken en illusionist Victor Mids een magieshow weggeeft.

Lees verder...

Nieuwe echotechniek voorspelt groeiachterstand ongeboren baby

Vanaf nu kan bij gezonde zwangeren vanaf 20 weken zwangerschap via het hart van de ongeboren baby worden gemeten of hij risico loopt op een groeiachterstand bij de geboorte. Dit gebeurt met een relatief nieuwetweedimensionale Speckle Tracking Echocardiografie (2D-STE), waarbij de hartfunctie van de baby wordt gemeten.

Lees verder...

Bijzondere geboortekaartjes volgens de laatste trends

Zigzag drieluik geboortekaartje met een twist Naast dat de trends qua stijlen, lettertypes of kleuren steeds veranderen voor geboortekaartjes zijn er ook steeds nieuwe kaartformaten verkrijgbaar. Zo heeft Koningkaart nu een heel leuk, nieuw kaartformaat in onze collectie: de zigzag drieluik met stans! Dit formaat is een speelse variatie op onze populaire drieluik kaartjes en heeft twee extra vakjes die uit kunnen vouwen

Lees verder...