Plotseling onverwacht overlijden van baby’s toegenomen

Er is in 2019 een lichte stijging vastgesteld van het aantal baby’s dat plotseling en onverwacht is overleden in Nederland. Nu zijn er twee definities: wiegendood / SIDS wordt gebruikt als een niet ziek kind plotseling en onverwacht overlijdt zonder duidelijk oorzaak.

Lees verder...

Bespreek inleiding bij 41 weken met vrouwen die hun eerste kind krijgen

Het beleid in Nederland is om bij een normaal verlopende zwangerschap de baring bij 42 weken in te leiden. Bij een eerste kind zijn er nieuwe aanwijzingen om te overwegen dit bij 41 weken te doen. Dit blijkt uit onderzoek van de afdeling Verloskunde van Amsterdam UMC in samenwerking met Radboudumc en het Zweedse Sahlgrenska ziekenhuis te Göteborg

Lees verder...

Delftse onderzoekers ontwikkelen sensor voor zuurstofverzadiging bij premature baby's

Artsen moeten bij te vroeg geboren baby’s van alles in de gaten houden. De zuurstofverzadiging ('oxygenatie') van bloed in de hersenen is daarbij misschien wel het allerbelangrijkst.

Lees verder...

Qibbel introduceert nieuwe kleuren fietsstoeltje Qibbel Air

Sparkling Silver en Magic Green voegen kleur toe aan alle fietsavonturen Deze maand brengt Qibbel, de Nederlandse producent van fietsstoeltjes, de populaire Qibbel Air in twee nieuwe kleuren op de markt.

Lees verder...

Dít is het nut van dimbare verlichting in de babykamer

Over de verlichting in de babykamer wordt niet zo vaak nagedacht. Natuurlijk, je begrijpt best dat je goed licht moet hebben om je kindje te verschonen. Maar wist je dat je het beste verschillende soorten verlichting kunt installeren? En dat je het best minstens één dimbare lamp in de babykamer kunt plaatsen?

Lees verder...