Heerlijk buiten spelen met het mooie weer: is er een betere dagbesteding voor de kids? Nu is er natuurlijk volop te zien, ontdekken en beleven in de achtertuin; maar wat kun je de kids nog meer geven om zich uren te vermaken? We hebben het leukste buitenspeelgoed voor kinderen voor je op een rijtje gezet!

  1. Lekker skeeleren

Een leuke activiteit die niet alleen voor veel plezier zorgt maar ook nog eens gezond is, is natuurlijk skeeleren! Je kunt skeelers voor je kind kopen zoals rolschaatsen of inline skates en ze vervolgens uren aan plezier en activiteit bieden. Skeeleren in de achtertuin is natuurlijk leuk om te oefenen, maar lekker voor op straat maakt het nog leuker! Wil je samen plezier maken? Schaf dan ook voor jezelf een leuk paar skeelers aan zodat je er samen op uit kunt.

  1. Een waterbak

Of je de waterbak nu met water vult (ideaal wanneer het lekker warm is) of liever met zand (fijn wanneer het wat minder lekker weer is): het biedt je kids gegarandeerd uren aan vermaak. Je kunt een waterbak gewoon online bestellen bij betrouwbare specialisten in kinderspeelgoed zoals Lobbes, en hebt deze vervolgens een paar dagen later op de deurmat liggen. Zo hoef je in Corona-tijd de deur niet uit, loop je geen risico, en zorg je er toch voor dat je kleintjes zich prima kunnen vermaken in de achtertuin!

  1. Tenten en hutten

Van een echte boomhut tot een toffe tipi: kinderen houden van tenten en hutten waar ze zich heerlijk in kunnen verstoppen en op hun gemak kunnen spelen. Je kunt een leuke tent of hut kopen, maar kunt natuurlijk ook samen met de kids creatief aan de slag en er samen eentje bouwen (nog leuker!). Er zijn een aantal leuke DIY pakketten te vinden waar alle benodigde materialen in zitten, maar je kunt natuurlijk ook een aantal mooie takken uitzoeken tijdens een boswandeling om vervolgens je eigen tipi te maken.

  1. Lekker onderzoeken

Je vindt tegenwoordig steeds meer verschillende speelgoed items waar de kids heerlijk mee op onderzoek uit kunnen gaan. Denk bijvoorbeeld aan bekend speelgoed zoals Lego waar de kids lekker mee kunnen bouwen, maar ook outdoor speelgoed zoals vergrootglazen, kindergereedschap, zakmessen of katrolletjes om zelf een achtbaan te kunnen maken. Het geeft je kids de mogelijkheid om lekker creatief bezig te zijn en zelf op onderzoek uit te gaan.

  1. Net als papa en mama

Ook leuk: setjes met soortgelijke items die papa en mama ook dagelijks gebruiken. Of je het kinderkeukentje nu naar buiten haalt of liever een speciaal setje om te tuinieren voor je kleintjes zoekt: je kunt in ieder geval lekker samen aan de slag!

In samenwerking met Lobbes