Televisie kijken gaat tegenwoordig niet meer zoals vroeger. Het is gemakkelijker geworden om zelf te kiezen welke films en series je graag wilt kijken. Daarvoor kun je gebruik maken van allerlei diensten, zoals Videoland en Netflix. Toch kijken veel ouders nog graag ‘ouderwets’ tv met hun kinderen. Welk tv pakket heb je eigenlijk nodig?

Voordelen van een tv abonnement

Iedereen heeft internet. En dus heeft ook iedereen toegang tot online diensten. Toch is het gebruik van digitale diensten niet direct een vervanging voor een tv abonnement. Waarom kiezen mensen eigenlijk nog voor tv? Dit zijn de belangrijkste redenen:

  • Voor het kijken van tv maak je geen gebruik van internet. Je hoeft dus niet te streamen en dat betekent minder belasting voor apparaten, minder GB gebruik en bovendien blijft de internetverbinding voor andere gezinsleden lekker werken.
  • Met een tv abonnement kun je ook gewoon lekker zappen. Ontspannen snuffelen bij verschillende zenders tot je iets leuks of verrassends tegenkomt dat je anders niet zou kijken.
  • Er zijn diverse leuke tv zenders speciaal voor kinderen, met telkens nieuwe uitzendingen en programma’s. Online videodiensten zoals Videoland hebben niet dagelijks nieuwe films en series online staan en kunnen dus te beperkt zijn in het aanbod.
  • Internet en tv samen zijn soms net zo goedkoop als alleen een goed internetabonnement. Qua prijs is het dus niet zoveel duurder om tv erbij te nemen, terwijl je wel veel extra kanalen krijgt. Het is wel goed om internet en tv te vergelijken zodat je de goedkoopste en beste service krijgt.

Een tv pakket kiezen voor het gezin

Kies je voor een combinatie van internet en tv? Dan wil je natuurlijk wel het juiste tv pakket kiezen voor het gezin. De kleinste pakketten bevatten meestal alleen de standaard zenders. Wil je meer kinderprogramma’s zien, dan kun je kiezen voor een aanvullend Kids pakket. Dan krijg je toegang tot een speciale omgeving met kinderzenders, waar je kids vrij rond kunnen zappen. Kids pakketten kunnen alleen bestaan uit extra tv zenders, maar vaak maakt een Kids pakket het ook mogelijk om de digitale omgeving (gedeeltelijk) af te zonderen. Bijvoorbeeld door in de Netflix app in te loggen met een bepaald account waardoor alleen kinderseries en kinderfilms zichtbaar worden.

Veiligheid bij het kijken

Als je kinderen zelfstandig tv mogen kijken, wil je natuurlijk wel dat dat veilig gebeurt. Een voordeel van een tv abonnement is dat je bepaalde zenders kunt afsluiten. Daardoor kunnen kinderen bijvoorbeeld niet zomaar per ongeluk op een porno zender terechtkomen. Dat is anders wanneer je alleen gebruikmaakt van digitale diensten. Je kind kan dan bijvoorbeeld vrij gemakkelijk terechtkomen bij films en series die nog niet voor hun leeftijd bedoeld zijn. Het is voor ouders prettig om te weten dat kinderen alleen gebruik kunnen maken van gedeeltes die geschikt voor hen zijn.

Internet en tv zijn diensten die veel worden gebruikt. Het is lekker om even te ontspannen voor de tv. Natuurlijk is het extra gezellig als zowel ouders als kinderen blij zijn met het pakket dat is gekozen. Zo kun je als ouders ook gezellig samen met je kinderen tv kijken zonder bang te hoeven zijn dat er iets geks voorbij komt.

In samenwerking met breedbandwinkel