Home - Zwangerschap - Positiekleding

Positiekleding tips

zwangerschapsjurk Veel zwangeren gaan zo rond de derde maand kijken wat voor positiekleding er allemaal te koop is. Sommigen hebben vanaf de derde maand ook al positiekleding nodig omdat hun buik al zo veel gegroeid is anderen moeten nog even wachten. En ding is al wel zeker: hoe dan ook, stel het kopen van ruimere kleding niet te lang uit. Je buik moet de ruimte hebben om te groeien en strak zittende jeans of knellende kleding voelt beslist niet lekker aan. Je kunt alvast een lekkere zwangerschapsjeans kopen die nu al past en die met je "meegroeit" tot aan het eind van je zwangerschap. Zo heb je er dus extra lang plezier van. Heb je geen tijd of zin om te gaan winkelen voor een comfortabele jeans dan kun je ook één online bestellen.

Veel informatie over positiekleding kun je ook vinden op de Positiekleding startpagina.

Samenstellen van je positiekledingcollectie

Het is nogal een kunst om een goede zwangerschapscollectie samen te stellen maar een paar basics zijn echt onmisbaar.

  • Een goede jeans.
  • Een een paar grijze-zwarte-witte T-shirts.
  • Een zwart rokje of een spijkerrokje.
  • Een jurkje.
  • Een voor de zwangeren in de winter een mooi vest.

Een paar sites waar je veel van deze items kunt vinden zijn:

Een spijkerrokje of leuk zwart rokje kun je vinden bij

Als je deze basics hebt aangeschaft en je koopt er een paar leuke bloesjes of T-shirts bij dan kom je echt al een heel eind. Je kunt gaan voor netjes maar natuurlijk kun je ook gaan voor een wat sportievere look.

Vergeet vooral niet de mooie mode van Queenmum te bekijken, modern en stijlvol tijdens je zwangerschap.

Positiekleding accessoires

Wat je natuurlijk ook kunt doen is je kleding opfleuren met wat accessoires zoals een mooie ketting of zoals nu in de mode is een leuke sjaal. Een zwart jurkje kun je er helemaal anders laten uitzien door er bijvoorbeeld een paar mooie laarzen bij te dragen of door om je arm een hele rij armbanden te doen.

Bij Kaya vind je zogenaamde altijd-goed-cadeaus voor bijna-moeders, moeders en grootmoeders. Van zwangerschapsbelletjes en borstvoedingsarmbanden tot gepersonaliseerde kettingen en bedels: op MamaKado vind je het allemaal!

Zwangerschapsjeans of positiejeans

Het is altijd lastig om een mooie zwangerschapsjeans te vinden terwijl iedereen graag in de zwangerschap een jeans wil. Je kunt bij ESPRIT op de website kijken, ze hebben daar zwangerschapsjeans in meerdere modellen en misschien zit er ook wel iets voor jou bij. Als je er echt niet meer uitkomt kun je ook nog vragen om je eigen jeans aan te passen door er een stuk tussen te naaien maar een echte zwangerschapsjeans zit toch meestal comfortabeler. Nog een tip: koop positiemode niet op de groei. De maat die je had houd je meestal tot het eind. Je groeit als het ware in de kleding.

Werkkleding tijdens je zwangerschap

Moet je voor je werk nettere kleding aan dan zijn er natuurlijk ook mogelijkheden te over om er leuk uit te zien. Je wilt natuurlijk niet iedere dag in dezelfde outfit op kantoor verschijnen Je kunt ook prima combineren met een mooie zwarte broek met daarop een blazer die je open draagt. Onder je blazer kun je dan weer wisselen met bloesjes of T-shirts. En vind je die ene outfit zo lekker zitten dat je het iedere dag wel wil dragen wissel dan de accesoires af.de ene dag een mooie ketting en de andere dag een leuke tas.

Het is natuurlijk ook heerlijk dat de leggings nog steeds hip zijn want deze kun je ook afwisselen, de kleur maar ook de structuur (ruitjes of streepjes) van de panty of legging kunnen veel met je outfit doen.
Koop je panty of legging wel groot genoeg, er zijn grote maten winkels waar je ze kunt krijgen maar ook speciale zwangerschapspanty's kunnen uitkomst bieden.

Zwangerschapslingerie

Natuurlijk heb je niet alleen nieuwe kleding nodig maar ook je lingerie heeft wel wat aanpassing nodig. Meestal groeien je borsten in de eerste drie maanden van je zwangerschap wel. Dat is een goed moment om te kijken naar een goede zwangerschaps BH. Ze zijn er in allerlei soorten en maten. Ook in gewoon wit ondergoed kun je goed slagen. Wil je echter iets speciaals dan kan dat ook.

Er zijn ook zwangerschaps BH's met de sluiting aan de voorkant zodat je deze na de geboorte als voedings BH kunt gebruiken. Als je meer van sexy lingerie houdt zijn er ook prachtige setjes te koop. Er zijn een paar dingen waar je op moeten letten bij de aanschaf van een zwangerschaps BH: let op dat er brede bandjes aan zitten, je borsten zijn meestal wat zwaarder geworden en hebben goede ondersteuning nodig.

De BH moet van een fijn materiaal gemaakt zijn, bijvoorbeeld een gladde katoen, vermijd synthetische materialen. Een zwangerschaps BH draag je gedurende de zwangerschap iedere dag dus het is wel zaak dat de BH goed zit en je je er prettig in voelt. Koop iets wat bij je past.


Schoenen kopen tijdens je zwangerschap

Tot slot ... je voeten... ze hebben heel wat te lijden gedurende je zwangerschap. Of ze nu opgezwollen raken omdat je vocht vasthoudt of gewoon zwaar belast worden omdat je zwaarder bent, zorg goed voor je voeten! Draag schoenen die je voldoende steun bieden en waar je lekker op loopt. Wil je toch nog een beetje modieus voor de dag komen dan maak je je outfit met een paar ballerina's natuurlijk helemaal af. Je hoeft dan niet op hoge hakken te lopen want dat is in de zwangerschap meestal niet zo'n succes.


Het laatste nieuws op het gebied van zwangerschap en baby's

Copyright Babytjes.nl - webdesign Freddo.nl en beabudai.nl - Informatie: webc@babytjes.nl - Disclaimer, Privacy en Cookies