Home - Bevalling - Strippen

Overtijd en strippen

Het kan heel frustrerend zijn als je over tijd loopt en je kindje wil nog niet komen (de bevalling komt nog niet op gang). Vanaf ongeveer 41 weken zwangerschap is het mogelijk dat de verloskundige je gaat strippen.

Wat is strippen?

Bij strippen doet de verloskundige een inwendig onderzoek en voelt hierbij of je al een beetje ontsluiting hebt. Wanneer dit zo is kan zij met 1 of 2 vingers je baarmoedermond ingaan en tussen je baarmoeder en de vliezen haar vingers bewegen. Wanneer de verloskundige stript zorgt ze ervoor dat er hormonen vrij komen, maar dit is niet altijd voldoende voor het op gang brengen van de bevalling. De hormonen kunnen het werk niet alleen doen, je lichaam moet er ook klaar voor zijn. Als je gestript ben kan je wat vaginaal bloedverlies hebben en voorweeën krijgen zonder dat de bevalling echt op gang komt. Je “rommelt” dan alleen wat zonder dat de bevalling echt doorzet. Je verloskundige zal je vertellen wanneer je haar moet bellen.

Effect van strippen op de start van de bevalling

Het is bewezen dat van strippen meer vrouwen bevallen dan zonder strippen, maar het is niet zo dat het zeker is dat je gaat bevallen. Strippen is dus geen garantie voor het op gang komen van de bevalling! De termijn waarbij de verloskundige stript is per situatie verschillend, vraag je verloskundige naar de mogelijkheden.

Het laatste nieuws op het gebied van zwangerschap en baby's

Copyright Babytjes.nl - webdesign Freddo.nl en beabudai.nl - Informatie: webc@babytjes.nl - Disclaimer, Privacy en Cookies