17 weken zwanger

Strelingen over je buik kan je baby al waarnemen, dus smeer je buik in of laat je heerlijk insmeren met (anti-striae) olie.

Zorg ook voor jezelf

Ook in de zwangerschap is het belangrijk dat je je huid goed verzorgd. Ben je benieuwd hoe je jezelf het mooist op kunt maken? Je kunt een gratis mini make-up workshop (30-45 minuten) voor 1 persoon t.w.v. € 27,50 cadeau krijgen. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is een bon uitprinten.

Gezond zwanger zijn

Vruchtwater

Wat is de functie van vruchtwater? Vruchtwater zorgt voor een gelijkmatige temperatuur rondom je baby en werkt als stootkussen. Je baby ligt zo lekker beschermd. Ook kan je baby zich in het vruchtwater lekker bewegen, zeker in het begin van de zwangerschap.

zeventien weken zwanger

Gratis voor zwangeren

Bij Gratis voor Zwangeren kun je allemaal leuke cadeaus vinden die je gratis kunt bestellen.

Alle gratis baby- en zwangerschapsdozen staan op een rijtje onder andere de Blije Doos en de zwangerKadoos. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer leuke acties met gratis producten (mutsjes, slabbetjes...) of gratis diensten (gratis echo)


Moet je tijdens een sollicitatie vertellen dat je zwanger bent?

Bij een sollicitatieprocedure moeten mannen en vrouwen gelijk behandeld worden. De geschiktheid voor een functie is van belang en niet of je man of vrouw bent. Je bent dan ook niet verplicht om tijdens een sollicitatiegesprek vragen te beantwoorden over zwangerschap en kinderwens. Dat is inbreuk maken op je privacy.

Groei van je baby met zeventien weken zwangerschap

De groei van je baby

Je baby is nu ongeveer 18 cm en groeit vanaf nu ongeveer 2 cm per week, het gewicht is nu zo'n 150 gram. Het kan zijn dat je je kindje al voelt bewegen ( vaak bij een eerste zwangerschap later). Wat een speciaal gevoel!

zeventien weken zwanger

In vergelijking tot het lichaam heeft de baby nog steeds een groot hoofd maar alle ledematen zijn nu duidelijk aanwezig, vingertjes, teentjes en neusje! De placenta is ook aan het groeien en is ongeveer 1 cm dik en 7 tot 8 cm in doorsnede. De placenta zal blijven groeien tot een gewicht van 500 gram. De dikte is uiteindelijk ongeveer 3 cm en de doorsnede is ongeveer 20 tot 25 cm.

Groeibeha

Schaf voor de twintigste week een groeibeha aan. Zo worden je groter wordende borsten goed ondersteund! Laat je adviseren over de maat die je nu hebt. Schrik niet, soms wel tot 2 maten groter! Koop je een beha met de sluiting aan de voorkant, dan kun je hem ook als voedingsbeha gaan gebruiken.

wekelijks alle info over je zwangerschap.

Hoe voel jij je bij 17 weken zwangerschap? Hierboven kun je een reactie achterlaten.

Op zoek naar positiekleding of Zwangerschapslingerie

BO Lifestyle is een veelzijdige winkel voor de (aanstaande) mama , baby en kids. BO Lifestyle biedt een drietal labels te weten BO Mama, BO Baby en BO Kids.BO Mama heeft een hip assortiment met positiekleding van bekende merken. Bij BO Mama voelt de (aanstaande) mama zich negen maanden mooi! BO Mama voert merken als Noppies, Mama Licious en Esprit Maternity. BO Baby heeft een uitgebreide collectie babykleding online. Lieve maar ook stoere kleding voor je baby koop je bij BO. BO Kids biedt een collectie met hippe kindermerkkleding. BO Baby en BO Kids voeren merken als Lief!, Z8, Noppies, Claessen's en meer topmerken. Meer informatie kun je vinden op de website

Een tweeling?

Tweeling? Bij een eeneiige tweeling is de bevruchte eicel gesplitst in twee gelijke cellen die zich beide apart ontwikkelen. Eeneiige tweelingen zijn identiek: ze hebben dezelfde chromosomen, dezelfde kleur ogen en haar, zijn van hetzelfde geslacht enz.

Bij een twee-eiige tweeling zijn er twee eitjes bevrucht. Er is dan een dubbele eisprong geweest. Twee-eiige tweelingen hebben dezelfde kans op gelijkenissen als "gewone" broertjes en zusjes.

Stress in de zwangerschap

Gezonde stress kan (ook in de zwangerschap) geen kwaad. Heb je last van chronische, langdurige stress dan komt het hormoon cortisol vrij en dat kan de groei van de baby beļnvloeden. Natuurlijk kun je stress niet altijd (zelf) verminderen. Zoek daarom steun bij mensen waar je je veilig bij voelt.

Het laatste nieuws op het gebied van zwangerschap en baby's

Volg ons op Twitter en Facebook

Wil jij altijd op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes volg onze Tweets dan op Twitter. Natuurlijk zitten we ook op Facebook en we worden graag vrienden met je. "Vind ons leuk" en je hebt de laatste nieuwtjes altijd het eerst.

Disclaimer

© babytjes.nl All rights reserved.

De informatie in de nieuwsbrieven van babytjes.nl is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld.

Neem beslissingen of acties in verband met je zwangerschap altijd in overleg met je verloskundige.

Babytjes.nl is niet aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van eventuele onjuistheden en/of onvolledigheden in de in deze nieuwsbrief geboden informatie.

Aan informatie in deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.

Het laatste nieuws op het gebied van zwangerschap en baby's

Copyright Babytjes.nl - webdesign Freddo.nl en Bea Budai - Informatie: webc@babytjes.nl - Disclaimer, Privacy en Cookies