18 weken zwanger

Jeuk tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap kun je last krijgen van jeuk aan armen, benen, borsten en/of buik. Sommige zwangeren hebben zelfs jeuk over hun hele lichaam. Wat de oorzaak hiervan is is niet bekend.

Wat kun je doen?

  • Koelen met ijskoud water.
  • Draag katoenen kleding.
  • Gebruik mentholpoeder of -crème.

Krijg je jeuk op je handpalmen of je voetzolen, neem dan altijd contact op met je verloskundige. Dit kan wijzen op een leverstoornis.

Gezond zwanger zijn

Pigmentvlekken

Het is bekend dat je in de zwangerschap sneller en ook extra bruin kunt worden. Dit komt door een toename van het pigmenthormoon.

Sommige vrouwen krijgen vlekken in hun gezicht, vooral bij hun ogen. Dit wordt ook wel een zwangerschapsmasker genoemd.

achttien weken zwanger

Als je gevoelig bent voor een zwangerschapsmasker, dan is het verstandig rechtstreeks zonlicht op je gezicht te vermijden.

Gebruik dus een goed beschermende zonnebrandcrème en draag een zonnehoed of een pet met een klep. Zo zorg je ervoor dat de vlekken in je gezicht niet heel donker worden.

Gratis voor zwangeren

Bij Gratis voor Zwangeren kun je allemaal leuke cadeaus vinden die je gratis kunt bestellen.

Alle gratis baby- en zwangerschapsdozen staan op een rijtje onder andere de Blije Doos en de zwangerKadoos. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer leuke acties met gratis producten (mutsjes, slabbetjes...) of gratis diensten (gratis echo)


Is seks nadelig voor je ongeboren baby?

Dit is een veel gestelde vraag tijdens het spreekuur bij de verloskundige. Het antwoord is duidelijk: nee, het is niet nadelig voor je ongeboren baby om seks te hebben. Door een vrijpartij kun je geen vroeggeboorte veroorzaken.

Jullie baby zal niks merken als jullie seks hebben omdat hij/zij in een vruchtzak met vruchtwater beschermt zit. Toch kan seks in het begin van de zwangerschap ineens onwennig en vreemd aanvoelen. Als je zwanger bent, verandert er van alles in je lichaam, in je gezinssamenstelling en meestal ook in je seksleven.

Ook kan het even duren voordat je partner aan het idee gewend is. Soms is het voor je zelf moeilijk duidelijk te krijgen wat je voelt. Er verandert ineens een heleboel in je leven. Dat kan erg verwarrend zijn.

Wanneer mag je geen seks hebben?

Groei van je baby met achttien weken zwangerschap

De groei van je baby

Week achttien van je zwangerschap, je bent bijna op de helft. Je kindje is nu ongeveer 20 cm lang en weegt ongeveer 200 gram.

achttien weken zwanger

De groei van je baby kost energie, per dag delen miljoenen cellen. Dit alles om je baby te laten groeien. Zorg dus goed voor jezelf. Eet en drink goed, slaap wat extra als je dat nodig hebt en zorg voor ontspanning voor jezelf. Sluit je eens een uurtje af en neem tijd voor jezelf. Er gebeurt zoveel met je, in je lijf en in je hoofd.

Eten voor twee?

Het is echt niet nodig om in de zwangerschap voor twee te eten. Wel is verstandig om gezond te eten. Heb je geen zin om zelf te koken ? Kies dan eens voor een gezonde diepvries maaltijd. Of je kunt snel en gemakkelijk een gezonde wokmaaltijd (laten) bereiden!

Op de website een veilig nest kun je lezen over hormoonverstorende stoffen waaraan we dagelijks worden blootgesteld, o.a. via het voedsel en voedselverpakkingen, cosmetica, elektronische apparaten maar ook speelgoed en zelfs babyartikelen. Stoffen als Bisfenol A en bepaalde weekmakers die in plastic zitten, komen via voedselverpakkingen (plastic en blik) in ons voedsel terecht. Deze stoffen komen ook voor in speelgoed en (kinder)kleding.

wekelijks alle info over je zwangerschap.

Hoe voel jij je bij 18 weken zwangerschap? Hierboven kun je een reactie achterlaten.

Een Zwangerschapssierraad

Een leuk idee is misschien een zwangerschapssierraad van Mamakado, hier kun je allerlei sieraden bestellen die te maken hebben met zwangerschap. Zo hebben ze een keuze uit wel 80 verschillende kettingen, ook met een zwangerschapsbola. Deze ketting draag je als je zwanger bent, ter hoogte van je navel. Je kindje kan in de buik al geluiden horen, en het zachte tinkelen van het belletje tegen jouw buik, zal daarom heel vertrouwd gaan klinken, en een associatie met veilige gevoel van mama's buik worden. Na de geboorte zal je kindje steeds rustig worden als hij het belletje hoort! Vandaar dat het gebruikelijk is de zwangerschapsketting na de geboorte boven het bedje te hangen, zodat je baby het belletje in bed kan horen, en rustig zal slapen.

Je kunt hier verder lezen

Vliegen tijdens de zwangerschap?

Mag je een vliegreis maken als je zwanger bent? Ja, dat mag. Als je zwangerschap normaal verloopt mag je tot zesendertig weken zwangerschap vliegen bij de meeste vliegtuigmaatschappijen. Dit is zo geregeld omdat vliegtuigmaatschappijen er niet blij van worden als ze een tussenlanding moet maken omdat er iemand voortijdig weeën krijgt.

Weblog bijhouden?

Veel zwangeren houden tijdens hun zwangerschap een weblog bij. Leuk om iedereen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen tijdens de zwangerschap en natuurlijk ook voor later een mooie herinnering aan je zwangerschap. In de volgende blokjes kun je een paar voorbeelden zien van zwangerschapsweblogs. De één schrijft wat vaker dan de ander maar zo kun je lezen wat er zich allemaal afspeelt in zwanger Nederland.

Heb jij ook een weblog en wil je die ook graag op babytjes.nl zien? Stuur dan de link met een verhaaltje over jezelf naar carla@babytjes.nl

Kijk hier voor meer weblogs

Het laatste nieuws op het gebied van zwangerschap en baby's

Volg ons op Twitter en Facebook

Wil jij altijd op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes volg onze Tweets dan op Twitter. Natuurlijk zitten we ook op Facebook en we worden graag vrienden met je. "Vind ons leuk" en je hebt de laatste nieuwtjes altijd het eerst.

Disclaimer

© babytjes.nl All rights reserved.

De informatie in de nieuwsbrieven van babytjes.nl is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld.

Neem beslissingen of acties in verband met je zwangerschap altijd in overleg met je verloskundige.

Babytjes.nl is niet aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van eventuele onjuistheden en/of onvolledigheden in de in deze nieuwsbrief geboden informatie.

Aan informatie in deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.

Het laatste nieuws op het gebied van zwangerschap en baby's

Copyright Babytjes.nl - webdesign Freddo.nl en Bea Budai - Informatie: webc@babytjes.nl - Disclaimer, Privacy en Cookies