19 weken zwanger

Zangcursus voor zwangeren

Lijkt het je leuk om samen met andere zwangere vrouwen te zingen? Je kunt in veel grote steden al zo'n cursus volgen. De cursus begint met ademhalings- en ontspanningsoefeningen en na het zingen wordt er uitgebreid gesproken over de zwangerschap en bevalling.

Gezond zwanger zijn

Zwanger van een tweede, derde of vierde kindje?

De zwangerschap van een tweede, derde of vierde kind wordt vaak heel anders ervaren dan de eerste zwangerschap. De onzekerheid is er meestal niet meer, maar doordat je zoveel te doen hebt is de vermoeidheid vaak des te groter.

negentien weken zwanger

Tijdens je eerste zwangerschap zijn je spieren van je buik al eens uitgerekt geweest en de kans is dan ook groot dat je tijdens een volgende zwangerschap al eerder een zwangerschapsbuikje kunt zien.

Ook is de emotie vaak anders bij een volgende zwangerschap. Misschien zie je tegen de bevalling op? Er zijn allerlei vragen die je kunnen bezig houden. Heb je vragen over deze zwangerschap of over de aankomende bevalling?

Stel al je vragen over je zwangerschap en/of bevalling aan je verloskundige, misschien is het antwoord wel eenvoudiger dan jij had gedacht.

Gratis voor zwangeren

Bij Gratis voor Zwangeren kun je allemaal leuke cadeaus vinden die je gratis kunt bestellen.

Alle gratis baby- en zwangerschapsdozen staan op een rijtje onder andere de Blije Doos en de zwangerKadoos. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer leuke acties met gratis producten (mutsjes, slabbetjes...) of gratis diensten (gratis echo)


Ga je ook op pufcursus?

Hoe kun je weeŽn opvangen? Hoelang duren de weeŽn? Waarom krijg je eigenlijk weeŽn en welke houdingen kun je allemaal aannemen om de weeën op te vangen? Veel van deze vragen worden beantwoord tijdens een zwangerschapscursus.

Er zijn veel soorten cursussen die je kunt volgen tijdens je zwangerschap en voor sommige cursussen moet je je al voor de vijfde maand van je zwangerschap opgeven. Een zwangerschaps-cursus kan er niet altijd voor zorgen dat je bevalling op een gewenste manier verloopt, maar kan je wel inzicht geven in wat je allemaal te wachten staat.

Groei van je baby met negentien weken zwangerschap

De groei van je baby

Je kindje is nu ongeveer 22 cm lang en weegt ongeveer 250 gram. De huid van je baby begint bedekt te raken met vernix, dit is een kaasachtige laag op de huid. Het is een mengsel van dode huidcellen en een vettig huidsmeer. Deze laag beschermt de gevoelige huid van je baby in het vruchtwater.

negentien weken zwanger

In deze periode kun je het kindje gaan voelen bewegen. In het begin zul je het misschien nog niet zo herkennen maar na een paar keer weet je het zeker!

Zwangerschapszwemmen

In de zwangerschap is zwemmen vaak heel fijn, je buik voelt namelijk veel lichter aan door de opwaartse druk van het water.

In het water kun je je makkelijker bewegen. Voel je ervoor om te gaan zwangerschapszwemmen dan kun je je vaak nu al opgeven.

wekelijks alle info over je zwangerschap.

Hoe voel jij je bij 19 weken zwangerschap? Hierboven kun je een reactie achterlaten.

Weblog bijhouden?

Veel zwangeren houden tijdens hun zwangerschap een weblog bij. Leuk om iedereen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen tijdens de zwangerschap en natuurlijk ook voor later een mooie herinnering aan je zwangerschap.

Heb jij ook een weblog en wil je die ook graag op Babytjes.nl zien? Stuur dan de link met een verhaaltje over jezelf naar carla@babytjes.nl Kijk hier voor meer weblogs

Het laatste nieuws op het gebied van zwangerschap en baby's

Volg ons op Twitter en Facebook

Wil jij altijd op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes volg onze Tweets dan op Twitter. Natuurlijk zitten we ook op Facebook en we worden graag vrienden met je. "Vind ons leuk" en je hebt de laatste nieuwtjes altijd het eerst.

Disclaimer

© babytjes.nl All rights reserved.

De informatie in de nieuwsbrieven van babytjes.nl is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld.

Neem beslissingen of acties in verband met je zwangerschap altijd in overleg met je verloskundige.

Babytjes.nl is niet aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van eventuele onjuistheden en/of onvolledigheden in de in deze nieuwsbrief geboden informatie.

Aan informatie in deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.

Het laatste nieuws op het gebied van zwangerschap en baby's

Copyright Babytjes.nl - webdesign Freddo.nl en beabudai.nl - Informatie: webc@babytjes.nl - Disclaimer, Privacy en Cookies