20 weken zwanger

zwangere buik

Op de helft

Gemiddeld duurt een zwangerschap 40 weken. Er wordt bij de berekening uitgegaan van de eerste dag van je laatste menstruatie. Heb je bijvoorbeeld een cyclus van 28 dagen, dan krijg je de eerste twee weken er dus "gratis" bij, je was toen nog niet zwanger.

Gezond zwanger zijn

Bij twintig weken zwangerschap kan je baby al zo goed horen dat hij reageert op harde geluiden.

twintig weken zwanger

Lekkere rustige muziek en rustig tegen je baby praten heeft een rustgevend effect op je ongeboren baby. Er zijn ook CD's te koop waar rustgevende muziek op staat om van tot rust te komen. Deze CD's zijn ook bedoeld voor de rust en het waak-slaapritme van je kindje wanneer hij/zij geboren is.

Gratis voor zwangeren

Bij Gratis voor Zwangeren kun je allemaal leuke cadeaus vinden die je gratis kunt bestellen.

Alle gratis baby- en zwangerschapsdozen staan op een rijtje onder andere de Blije Doos en de zwangerKadoos. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer leuke acties met gratis producten (mutsjes, slabbetjes...) of gratis diensten (gratis echo)


De twintig weken echo of SEO

SEO staat voor Structureel Echoscopisch Onderzoek. Een SEO is ook wel bekend onder de naam “20 weken echo” omdat deze echo tussen de 18 en 22 weken gemaakt wordt. De 20 weken echo wordt standaard aan iedere zwangere aangeboden en deze is bedoeld om lichamelijke afwijkingen bij het kindje op te sporen.

Er wordt gekeken naar de ontwikkeling van de organen, naar de groei van de baby en naar de hoeveelheid vruchtwater. Een aantal voorbeelden van afwijkingen die kunnen worden gezien zijn hartafwijkingen, een open ruggetje, een waterhoofd, afwijkingen aan armen en benen en een hazenlip. Tijdens een 20 weken echo kunnen niet alle afwijkingen worden gezien en het geeft dan ook geen 100% zekerheid dat het kindje helemaal gezond is.

Afhankelijk van de afwijking is wel aan te geven hoe groot de kans is dat een afwijking ontdekt wordt. De kans dat een open ruggetje ontdekt wordt, is ongeveer 90 op de 100.

De twintig weken echo wordt aan iedere zwangere aangeboden, maar is niet verplicht.

Groei van je baby met twintig weken zwangerschap

De groei van je baby

Je baby is nu ongeveer 25 cm lang en weegt ongeveer 305 gram.

twintig weken zwanger

Een kindje van deze leeftijd kan al een waak- en slaapritme hebben. De baby kan in het rond duikelen en zwaaien met de handjes en voetjes. In deze fase van de zwangerschap kan een kindje zich wel 200 keer per dag bewegen.

Bij jongetjes beginnen de zaadballen met indalen richting de balzak.

wekelijks alle info over je zwangerschap.

Hoe voel jij je bij 20 weken zwangerschap? Hierboven kun je een reactie achterlaten.

Je bloeddruk : belangrijk om te weten

De bloeddruk is een belangrijke indicator van hoe het met jou en je baby gaat. Als de bloeddruk namelijk te hoog is kan je baby minder goed groeien omdat de vaten van en naar de placenta als het ware een beetje vernauwen. Bij 20 weken is je bloeddruk in de zwangerschap het laagst.

Het laatste nieuws op het gebied van zwangerschap en baby's

Volg ons op Twitter en Facebook

Wil jij altijd op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes volg onze Tweets dan op Twitter. Natuurlijk zitten we ook op Facebook en we worden graag vrienden met je. "Vind ons leuk" en je hebt de laatste nieuwtjes altijd het eerst.

Disclaimer

babytjes.nl All rights reserved.

De informatie in de nieuwsbrieven van babytjes.nl is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld.

Neem beslissingen of acties in verband met je zwangerschap altijd in overleg met je verloskundige.

Babytjes.nl is niet aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van eventuele onjuistheden en/of onvolledigheden in de in deze nieuwsbrief geboden informatie.

Aan informatie in deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.

Het laatste nieuws op het gebied van zwangerschap en baby's

Copyright Babytjes.nl - webdesign Freddo.nl en Bea Budai - Informatie: webc@babytjes.nl - Disclaimer, Privacy en Cookies