22 weken zwanger

Volg de beweging van je baby

Als jij rustig zit gaat je baby bewegen in je buik, dat is iets wat veel zwangeren meemaken. Zolang je nog druk in de weer bent met van alles en nog wat houdt je baby zich rustig maar owee als je gaat zitten! Dit gevoel wil je natuurlijk delen met je partner maar... het blijft een kwestie van geduld hebben!

zwangere buik

Gezond zwanger zijn

Aambeien

Een veel voorkomend probleem in de zwangerschap is het hebben van aambeien. Aambeien zijn eigenlijk uitgezette aders in en/of rond de anus en worden veroorzaakt door de veranderde bloedtoevoer in het bekken en de baarmoeder. Aambeien kunnen naar buiten komen. Je voelt dan een verdikking of trosje bij je anus. Een aambei hoeft niet uitwendig te zijn, maar kan ook net aan de binnenkant van je anus zitten. Aambeien kunnen bij het afvegen na een toiletbezoek zorgen voor wat helderrood bloedverlies. Twijfel je of het bloedverlies uit je vagina of bij je anus vandaan komt, neem dan altijd contact op met je verloskundige.

Wat kun je doen?

Je kunt proberen aambeien te voorkomen door je aan de volgende leefregels te houden:

  • Eet voldoende vezels
  • Drink voldoende water
  • Leg je benen iets hoger als je slaapt
  • Blijf niet te lang achter elkaar zitten
  • Koel met ijscompressen (niet direct op de aambei, maar altijd met een doek ertussen)
  • Er zijn zetpillen en zalf verkrijgbaar die verlichting kunnen brengen
  • Pers niet tijdens het toiletbezoek.

Heb je veel last van de aambeien bespreek het dan met je verloskundige of huisarts.

Voldoende (water) drinken

Juist in de zwangerschap is het belangrijk om voldoende te drinken. Je drinkt voldoende als je urine licht van kleur is. Houd je niet zo van water? Drink dan geen calorierijke dranken, maar voeg bijvoorbeeld een beetje vruchtensap toe aan een glas water. Je moet natuurlijk wel vaak plassen van al dat gedrink maar dat hoort dat ook een beetje bij de zwangerschap.

Groei van je baby met tweeën- twintig weken zwangerschap

De groei van de baby

De baby is nu ongeveer 28,5 centimeter lang en weegt zo'n 460 gram. Het huidje van de baby is nog wat rimpelig. In de komende weken wordt steeds meer vet gevormd, waardoor het huidje mooi roze wordt.

tweeenentwintig weken zwanger

Je ontdekt misschien al een beetje wanneer de baby slaapt en wanneer het actief is. Misschien kun je de baby al heel even wakker maken door met je hand een klein klopje op je buik te geven. Soms zie je al dat het kindje hierop reageert.

Mag je autorijden tijdens je zwangerschap?

Ja, je mag gewoon autorijden als je zwanger bent en net als anders moet je een veiligheidsgordel dragen. Als je zwangerschap normaal is en je voelt je goed is er geen reden waarom je niet zou autorijden. Ben je erg dromerig en kun je je gedachten niet bij het autorijden houden? Dan is het verstandig je tijdens deze buien te laten brengen en halen.

wekelijks alle info over je zwangerschap.

Hoe voel jij je bij 22 weken zwangerschap? Kun je de bewegingen van je baby in je buik volgen? Een veel gehoorde klacht is bij 22 weken zwangerschap bandenpijn. Had jij hier ook last van? Hierboven kun je een reactie achterlaten.

Het babykamertje

Als je alvast online een kijkje wilt nemen naar een paar sites waar ze babykamers en dergelijke aanbieden dan hebben we alvast een paar voor je gezocht: Babydroomkamer, Hier kun je complete babykamers bekijken en bestellen maar ook hebben ze wiegen, lakentjes en nog veel meer in het assortiment. Een paar andere aanbieders waar je ook prima online terecht kunt voor een groot assortiment zijn:

Babypark, hier hebben ze meer dan 2.000 producten. Van babykamers, autostoeltjes, kinderstoelen, kinderwagens tot aan kinderbedden.

Babyhuys, via deze webshop is het mogelijk om online alles te kopen op het gebied van babyspulletjes, babykamers en kinderwagens.

Wat betekent terme

De à terme datum is de datum waarop je bent uitgerekend. Een zwangere is à terme wanneer zij tussen de 37 en 42 weken zwanger is. Binnen deze periode is thuisbevallen mogelijk.

Bandenpijn

Bandenpijn voelt als een stekende/scheurende pijn vooral aan de zijkant van de buik en in de buurt van je liezen. De pijn ontstaat doordat de banden die de baarmoeder dragen uitrekken. Deze pijn kan de hele zwangerschap en ook in de kraamweek voorkomen. Probeer plotselinge bewegingen te vermijden. Eventueel kan een doek of een speciale band om je buik verlichting geven.

Dit zorgt voor extra steun. Gebruik deze band niet te vroeg in de zwangerschap. Door deze band hebben je buikspieren het een stuk gemakkelijker, waardoor ze sneller slap worden. Je kunt ook een warme douche of bad nemen waardoor je even kan ontspannen. Met een kruik op de bank kan ook verlichting geven.


Het laatste nieuws op het gebied van zwangerschap en baby's

Volg ons op Twitter en Facebook

Wil jij altijd op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes volg onze Tweets dan op Twitter. Natuurlijk zitten we ook op Facebook en we worden graag vrienden met je. "Vind ons leuk" en je hebt de laatste nieuwtjes altijd het eerst.

Disclaimer

babytjes.nl All rights reserved.

De informatie in de nieuwsbrieven van babytjes.nl is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld.

Neem beslissingen of acties in verband met je zwangerschap altijd in overleg met je verloskundige.

Babytjes.nl is niet aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van eventuele onjuistheden en/of onvolledigheden in de in deze nieuwsbrief geboden informatie.

Aan informatie in deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.

Het laatste nieuws op het gebied van zwangerschap en baby's

Copyright Babytjes.nl - webdesign Freddo.nl en beabudai.nl - Informatie: webc@babytjes.nl - Disclaimer, Privacy en Cookies