24 weken zwanger

Schimmelinfectie

In de zwangerschap is de afscheiding anders dan daarvoor. De afscheiding is waterig en veelal reukloos. Door een hoger oestrogeengehalte verandert de samenstelling van de afscheiding. In je vagina is het milieu wat zoeter waardoor je een grotere kans hebt op het krijgen van een schimmelinfectie. Dit komt door de candida albicans. Deze schimmel komt bij iedere vrouw voor, maar kan in de zwangerschap voor heel wat ongemak zorgen. Bij een schimmelinfectie heb je vooral last van jeuk en witte, korrelige afscheiding. Daarnaast is je vagina rood en is seks pijnlijk. Als je deze klachten hebt neem dan altijd contact op met je huisarts. Deze kan je een kuur voorschrijven waardoor je snel weer van je klachten af bent.

Gezond zwanger zijn

Vernix

Ook wel huidsmeer genoemd, dient ter bescherming van de huid van de baby in het vruchtwater. Voor de bevalling is meestal het huidsmeer weer verdwenen, maar soms blijft er ook nog wat zitten tot de geboorte.

vierentwintig weken zwanger

Het vetlaagje en het horen van je baby

Vanaf vierentwintig weken zwangerschap begint zich een vetlaagje onder de huid van je baby te vormen. Dit heeft je baby nodig om zichzelf na de geboorte op temperatuur te kunnen houden.

Het hartje van je baby klopt ongeveer twee keer zo snel als jouw hart en als je een WC-rolletje op je buik zet dan kan je partner het misschien ook al horen. De baby kan jullie ook steeds beter horen!

Groei van je baby met vier- entwintig weken zwangerschap

De groei van de baby

Je baby is nu ongeveer 31 centimeter lang en weegt ongeveer 640 gram. De baarmoeder komt nu ongeveer boven je navel uit en de bekkenbodemspieren worden steeds zwaarder belast door de druk van de baarmoeder op deze spieren. Ook straks als de baby geboren wordt hebben deze spieren het zwaar te verduren.

vierentwintig weken zwanger

Veel zwangere vrouwen kunnen moeilijk hun plas ophouden, er zijn speciale bekkenbodem-spieroefeningen die je in de zwangerschap mag doen. Vraag hiernaar bij je verloskundige

wekelijks alle info over je zwangerschap.

Hoe voel jij je bij 24 weken zwangerschap? Heb je je al ingeschreven voor een zwangerschapscursus en wat ga jij doen? Zwangerschapsyoga of juist zwangerschapsfitness?. Hierboven kun je een reactie achterlaten.

Wat is het HELLP-syndroom?

Het HELLP-syndroom bestaat uit ernstige zwangerschapscomplicaties die levensbedreigend voor de moeder en haar ongeboren kind kunnen zijn.

De letters “HELLP” staan voor:

  • Hemolysis
  • Elevated Liverenzymes
  • Low Platelets

Met andere woorden: er is sprake van een verhoogde afbraak van rode bloedcellen, een gestoorde lever-functie en een tekort aan bloedplaatjes waardoor de bloedstolling ontregeld wordt.

Hier kun je meer lezen over het HELLP-syndroom

Zwangerschapscursus

Een zwangerschapscursus is geen verplichting maar wel een aanbeveling. Er wordt tijdens de diverse cursussen namelijkveel informatie gegeven over zwangerschap en kraamtijd, zo kun je je voorbereiden op de bevalling en je doet vaak leuke contacten met andere zwangeren op.

De meeste cursussen beginnen na 25 weken zwangerschap. Meld je tijdig aan. Op de Zwanger-begeleiding Startpagina vind je veel cursusmogelijkheden.


Het laatste nieuws op het gebied van zwangerschap en baby's

Volg ons op Twitter en Facebook

Wil jij altijd op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes volg onze Tweets dan op Twitter. Natuurlijk zitten we ook op Facebook en we worden graag vrienden met je. "Vind ons leuk" en je hebt de laatste nieuwtjes altijd het eerst.

Disclaimer

© babytjes.nl All rights reserved.

De informatie in de nieuwsbrieven van babytjes.nl is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld.

Neem beslissingen of acties in verband met je zwangerschap altijd in overleg met je verloskundige.

Babytjes.nl is niet aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van eventuele onjuistheden en/of onvolledigheden in de in deze nieuwsbrief geboden informatie.

Aan informatie in deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.

Het laatste nieuws op het gebied van zwangerschap en baby's

Copyright Babytjes.nl - webdesign Freddo.nl en Bea Budai - Informatie: webc@babytjes.nl - Disclaimer, Privacy en Cookies